Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Βγες έξω εργαζόμενε! ΑΠΕΡΓΗΣΕ ΤΩΡΑ


Βγες έξω, εργαζόμενε! ΑΠΕΡΓΗΣΕ Τ Ω Ρ Α
Βρισκόμαστε στην παραμονή της μεγάλης Πανελλαδικής-Πανεργατικής απεργίας της Τετάρτης 6 του Νοέμβρη. Η επίθεση της άρχουσας τάξης, της κυβέρνησης που την εκπροσωπεί αλλά και όλων εκείνων που συνδράμουν στην προώθηση της αντιλαϊκής λαίλαπας της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΔΝΤ, του διεθνούς κεφαλαίου δεν έχει τελειωμό. Είναι αναγκαίο να σημάνει συναγερμός.
Είναι επιβεβλημένο να βροντοφωνάξουμε ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Πρέπει ΟΛΟΙ να ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ.
Όλοι να βγούμε στους δρόμους με τα Ταξικά συνδικάτα, με τις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου να στείλουμε το δικό μας μήνυμα: ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ η ληστεία σας. Θέλουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Μας ξεζουμίσατε, μας εξαθλιώσατε, σκοτώσατε τα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών μας, στέλνετε τους γέρους γονείς και παππούδες μας μια ώρα νωρίτερα στον τάφο και τους νέους στην ανεργία. Η λεηλασία σας δεν έχει σταματημό. Όσο μας αρμέγεται τόσο σας ανοίγει η όρεξη!
Στο χέρι μας λοιπόν είναι να σας την κόψουμε και ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΟΨΟΥΜΕ.
Δεν έχετε ιερό και όσιο, αλλά να ξέρετε ότι είστε μια χούφτα και είμαστε εκατομμύρια. « Αν ξυπνήσουμε μονομιάς θ’ άρθει ανάποδα ο ντουνιάς» και ν’ άστε σίγουρα ότι αυτό δεν θα αργήσει, ότι και να κάνετε. Ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα μπορούμε και πρέπει να στείλουμε στην αυριανή απεργία. Όσο γίνεται πιο μαζικά, πιο αγωνιστικά, ξεκάθαρα και ταξικά να βγούμε στους δρόμους. Σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε υπηρεσία σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, ΠΑΝΤΟΥ. Να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, να κάνουμε δική μας υπόθεση τη διανομή του πλούτου που ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ, να δρομολογήσουμε την ανατροπή της Τάξης που μας αρμέγει, αλλά και τους υπηρέτες της που με δουλοπρέπεια είτε την εξυπηρετούν σήμερα, είτε περιμένουν τη σειρά τους να της προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Από την απεργία της Τετάρτης όχι μόνο δε πρέπει λείψεις αλλά οφείλεις να πείσεις και τον συνάδελφό σου, αφιερώνοντάς του Το Τραγούδι της Απεργίας του Μπέρτολτ Μπρεχτ. :
Βγες έξω, σύντροφε! Ρίσκαρε
Τη δεκάρα, που ούτε δεκάρα πια δεν είναι
Τον τόπο για ύπνο που πάνω του πέφτει η βροχή
Και της δουλιάς τη θέση που αύριο θα χάσεις!
Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!
Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!
Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας:
Κάνε πράξη την αλληλεγγύη!
Βγες έξω, σύντροφε, αντιμέτωπος με τα όπλα και
Διεκδίκησε το μεροκάματό σου!
Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις
Όπλα αρκετά οι αστυνόμοι τους δεν έχουν!
Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!
Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!
Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας: Κάνε πράξη
Την αλληλεγγύη!
Ζιώβας Βασίλης
Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων
Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου, της «Λαϊκής Συσπείρωσης»