Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ηγουμενίτσα, η τοπική επιχειρηματικότητα είπε ΟΧΙ στη λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή


Ηγουμενίτσα: Η τοπική επιχειρηματικότητα είπε ΟΧΙ στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή
Το σύνολο της τοπικής αγοράς στην πόλη της Ηγουμενίτσας είπε ΟΧΙ στην λειτουργία των καταστημάτων ημέρα Κυριακή, με εξαίρεση τις τρεις ξένων συμφερόντων και ξένων προς τον τόπο αλυσίδων καταστημάτων Σουπερμάρκετ.
Με αυτή την συνολική και ξεκάθαρη αντίδραση χωρίς παραφωνίες η εγχώρια επιχειρηματικότητα έστειλε το δικό της μήνυμα στην κυβέρνηση δηλώνοντας έμπρακτα το αυτονόητο.
Και αυτό δεν είναι άλλο από το εξής:
Καμία κυβέρνηση και κανένα συμβούλιο δεν μπορεί να επιβάλει πολιτικές αποφάσεις με το έτσι θέλω, ούτε και πολιτικές πρακτικές χωρίς την σύμφωνη γνώμη των πολιτών.
Η σημερινή μη λειτουργία των καταστημάτων αποτελεί μάθημα δημοκρατίας αλλά και πολιτικής τέχνης, που δεν είναι τίποτα άλλο από το να επιδιώκεις το εφικτό….και όχι το ανέφικτο και μη σύμφωνο με την κοινωνία, τον άνθρωπο και τη γενικότερη αντίληψη περί ζωής, εργασίας και αργίας….
Μια πράξη ανθρωπιάς…και συνάμα μια γενναία πολιτική πράξη αντίστασης στον σύγχρονο πολιτικό παραλογισμό μιας κυβέρνησης που ενεργεί και νομοθετεί κόντρα στους πολίτες, κόντρα στην ιδιοσυγκρασία της χώρας και των ανθρώπων της….