Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Εκλογές ΤΕΕ : Μεγάλη αποχή αλλά και πρώτες ελπίδες!


Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών
Εκλογές ΤΕΕ: Μεγάλη αποχή αλλά και πρώτες ελπίδες!
Μετά τις εκλογές του ΤΕΕ της 24ης Νοέμβρη 2013, η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών ευχαριστεί τους μηχανικούς που την υποστήριξαν και τους καλεί να είναι αισιόδοξοι. Η κατάσταση που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών μπορεί να αλλάξει. Όχι γιατί έγιναν οι ανατροπές που είναι απαραίτητες αλλά γιατί δημιουργήθηκε και κατοχυρώθηκε μια νέα ελπιδοφόρα «μαγιά», ένας καταλύτης για το μέλλον αλλά και ένα «απάγκιο» των μηχανικών για το άθλιο παρόν.
Τι καταφέραμε
• Να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα των μηχανικών
• Να δείξουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικές και δημιουργικές λύσεις αντίστασης και προοπτικής
• Να δημιουργήσουμε δεσμούς μεταξύ των μηχανικών που δεν είχαν «φωνή»
• Να ενισχυθούν ο δυνάμεις της αριστεράς και το νέο, δυναμικό, νεανικό και ελπιδοφόρο σχήμα της «Πρωτοβουλίας» να καταλάβει την 3η θέση.
Τι δεν καταφέραμε
• Να αντιμετωπίσουμε τη συνειδητή προσπάθεια για «βουβές» εκλογές και για μειωμένη συμμετοχή των μηχανικών που ευνοούν τους παραδοσιακούς πολιτικούς ή προσωπικούς μηχανισμούς, ιδιαιτέρως σε έναν χώρο με υψηλές εξαρτήσεις και συμφέροντα (αναθέσεις μελετών και έργων, προσλήψεις, εξυπηρετήσεις κλπ)
• Να περιορίσουμε σημαντικά τις ισχυρές μνημονιακές δυνάμεις που κυριαρχούν στο ΤΕΕ και όσους πρόθυμα επιχείρησαν να τις «ξεπλύνουν»
• Να αλλάξει άμεσα, υπέρ της πλειοψηφίας των μηχανικών και της κοινωνίας, η «ημερήσια διάταξη» στο ΤΕΕ
Τι έχουμε μπροστά μας
• Να δώσουμε λόγο και χώρο δράσης στους μηχανικούς και να συμβάλουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα πανελλαδικό, δημιουργικό δίκτυο πρωτοβουλιών από τα κάτω, το οποίο θα εκπροσωπείται κεντρικά στο ΤΕΕ και θα αποτελεί στήριγμα για όλους τους μηχανικούς
• Να συμβάλουμε στην άρση της πολυδιάσπασης των αριστερών δυνάμεων ως καταλύτη για τη δημιουργία ενός ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου αντίστασης και δημιουργικής συμμετοχής της μεγάλης πλειοψηφίας των μηχανικών.
Εμείς ξεκινήσαμε ένα ωραίο ταξίδι και καλούμε μαζί μας όσους δεν θέλουν ή δεν έχουν την πολυτέλεια να παραμένουν αδρανείς. Είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή σας ώστε το ταξίδι να είναι συναρπαστικό και επιτυχημένο.
Αθήνα, 26/11/2013