Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας στους απεργοσπάστες εκπροσώπους των κατοχικών


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ "ΠΡΟΣ ΑΡΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ"
Τις τελευταίες ημέρες διακινήθηκε στα σχολεία και τον τοπικό τύπο "καταγγελία" συνδικαλιστών οι οποίοι συγκροτούν το λεγόμενο "Ενιαίο" Ψηφοδέλτιο. Επειδή στην ανακοίνωση αποδίδονται σε εμένα προσωπικά "αντικαταστατικές" ενέργειες, οφείλω να διευκρινίσω για την αποκατάσταση της αλήθειας τα παρακάτω :
Η κατανομή των εδρών στις εκλογές του Απριλίου έγινε από την εφορευτική επιτροπή με πρόεδρο τον δικαστικό αντιπρόσωπο, ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος να ερμηνεύσει το νόμο. Η συγκεκριμένη κατανομή ήταν αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις και δεν έγινε καμία ένσταση, από όσους είχαν έννομο συμφέρον. Με βάση αυτήν την κατανομή συγκροτήθηκε και το ΔΣ της ΕΛΜΕ, που εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα.
Έξι μήνες αργότερα οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές διαπίστωσαν ότι έγινε λάθος στην κατανομή των εδρών και ζήτησαν διόρθωση. Αυτό μπορεί να γίνει - και δεν έχω πρόβλημα να το εισάγω στο ΔΣ ως αίτημα οποιαδήποτε στιγμή - εφόσον μου προσκομιστεί έγγραφο από τον μόνο αρμόδιο, που είναι ο δικαστικός αντιπρόσωπος ή υπάρξει συναινετική λύση από τις δύο εμπλεκόμενες παρατάξεις, η οποία είναι σύννομη και δεν παραβιάζει το καταστατικό. Μέχρι σήμερα δεν συνέβη αυτό από αυτούς οι οποίοι με καταγγέλλουν για "κωλυσιεργία". Εγώ δεν έχω το δικαίωμα να παρανομήσω και να ανακατανέμω αυθαίρετα τις έδρες του ΔΣ, χωρίς νομική πιστοποίηση.
Όσον αφορά το αίτημα για έκτακτο Δ.Σ. , πρέπει να διευκρινίσουμε ότι αυτό υπογράφεται από δύο (2) αναγνωρισμένα νομικά μέλη του ΔΣ, ενώ απαιτούνταν τρία με βάση το καταστατικό.
Προς τι. λοιπόν, τόση βιασύνη για καταγγελίες, εφόσον υπάρχει το τακτικό ΔΣ στις 05/11/2013, όπου θα συζητηθεί το θέμα; Προς άγραν εντυπώσεων!
Ελπίζω η μαχητικότητα που επιδεικνύουν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές για την διεκδίκηση μιας επιπλέον έδρας στο ΔΣ, να τους συνοδεύει και στις δραστηριότητες της ΕΛΜΕ και στις απεργίες, αρχής γενομένης από την απεργία της 6ης Νοεμβρίου.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Καραπάνος Ευάγγελος
Στις 17-4-2013 πραγματοποιήθηκαν εκλογές στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.). η κατανομή των εδρών έγινε ως εξής: Αγωνιστική Συνεργασία 3 έδρες, Ενιαίο Ψηφοδέλτιο 2 έδρες, Αριστερή Παρέμβαση 1 έδρα, ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 1 έδρα. Ενώ οι καταγγέλοντες από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο λένε ότι πρέπει να είναι ως εξής: Αγωνιστική Συνεργασία 3 έδρες, Ενιαίο Ψηφοδέλτιο 3 έδρες, Αριστερή Παρέμβαση 1 έδρα.
Ανώνυμος είπε...
Οι απεργοσπάστες του Ενιαίου Ψηφοδέλτιου...
Ανώνυμος είπε...
Για ποιο ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ μιλάτε. Γι΄αυτό που συμμετέχουν οι πρώην συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ!