Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στα Γιάννενα


Αιχμές για όλους από τους ΑΝΕΛ
Βολές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση αλλά και το «δυνητικό» σύμμαχο ΣΥΡΙΖΑ, είχε ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ από τα Γιάννενα.
Κατά σειρά,ο κ. Κουίκ κάλεσε τον Κάρολο Παπούλια,με αφορμή την επίσκεψή του στην Αλβανία από αύριο Κυριακή να θίξει το θέμα που,όπως είπε, ανοίγει η αλβανική κυβέρνηση για τους Τσάμηδες. «Του υπενθυμίζω που δεν είναι πολλά χρόνια που ένιωσε τα νύχια των εθνικιστών της Αλβανίας» είπε ο κ. Κουίκ, αναφερόμενος στα επεισόδια που έγιναν κατά την επίσκεψη του κ.Παπούλια, προ ετών. Ακόμα, ο κ. Κουίκ ζήτησε «να συγκληθεί άμεσα το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής» και εμφανίστηκε...ετοιμοπόλεμος: «Οι ΑΝΕΛ θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους την ιστορία που η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν τολμάει να θίξει», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουίκ άφησε αιχμές για τη μεταναστευτική του πολιτική:«Είναι ψυχές και αυτές, συμφωνώ απόλυτα,ματώνουμε όταν βλέπουμε ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη τύχη σε αυτή την κατάσταση» είπε. Πρόσθεσε όμως ότι στην Ελλάδα υπάρχει ήδη πάρα πολύ μεγάλη ανεργία και εξέφρασε τη θέση ότι, αν ήταν στην κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ θα προχωρούσαν,αν χρειαστεί, ακόμα και σε κατάργηση του Σένγκεν. «Θα δίναμε για μια μόνο χρήση τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, να πάνε εκεί που θέλουν να πάνε» τόνισε.
Στη συνέχεια, η βουλευτής Ραχήλ Μακρή παρουσίασε μερικά από τα σημεία της οικονομικής πρότασης του κόμματος,λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το ζήτημα είναι να υπάρχει σταθερό φορολογικό περιβάλλον και εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την κυβέρνηση. Ο επικεφαλής της γραμματείας τεκμηρίωσης των ΑΝΕΛ Μπάμπης Παπασπύρου είπε ότι η πρόταση του κόμματος για την οικονομία «είναι πρόγραμμα με λύσεις, αποτέλεσμα εισηγήσεων ανθρώπων της πιάτσας».
Κόντρα με το δήμο
Η αναπληρώτρια της γραμματείας Αλληλεγγύης Λία Εγγλέζου, η οποία επισκέφθηκε τα συσσίτια της εκκλησίας,άνοιξε μέτωπο με το δήμο Ιωαννιτών. Τον κατηγόρησε ότι «είναι παντελώς απών»και ότι η εκκλησία έχει επωμιστεί μόνη το βάρος, καθώς και ότι «αποτελεί και τη μόνη ελπίδα των συνανθρώπων μας». Η δημοτική αρχή αντέδρασε άμεσα, κατηγορώντας την κα Εγγλέζου ότι υπέπεσε σε ολίσθημα«που εκθέτει και τα τοπικά στελέχη του κόμματος» και ότι δεν ζήτησε και άρα,δεν είχε, καμία ενημέρωση από τον ΟΚΠΑΠΑ για τις δραστηριότητες του οργανισμού στο συγκεκριμένο τομέα, για να μπορέσει να το κρίνει κατόπιν. «Η δημοτική αρχή και η διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ θεωρεί ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, που πραγματοποιούν ολιγόωρες επισκέψεις στην περιοχή,οφείλουν πρώτα να ενημερώνονται και στη συνέχεια να ασκούν κριτική» τονίζει ο δήμος στην ανακοίνωση και συμπληρώνει παραθέτοντας δομές όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, τα δημοτικά ιατρεία και το φαρμακείο κοινωνικής αλληλεγγύης,καθώς και την προσπάθεια του ΟΚΠΑΠΑ να δημιουργήσει ξενώνα αστέγων. «Αν το κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήθελε πραγματικά να βοηθήσει και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης θα μπορούσε να το πράξει, μεταφέροντας στη Βουλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΚΠΑΠΑ και ο δήμος Ιωαννιτών στην προσπάθειά του να δημιουργήσει τον ξενώνα αστέγων» καταλήγει ο δήμος.