Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Καταγγελία για την παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας


Καταγγελία για την παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας
Τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Ιούλη στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, που ήταν άδειο από φοιτητές, καθώς είχε τελειώσει η εξεταστική περίοδος, 2 διμοιρίες ΜΑΤ, μετά από πρόσκληση της Διοίκησης του ΤΕΙ και διαταγή εισαγγελέα, με πρόσχημα «παράνομες» πράξεις, πραγματοποίησαν εισβολή στο χώρο του ΤΕΙ. Στη συνέχεια αφού σφράγισαν τις εισόδους του με αλυσίδες, απέκλεισαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οποιαδήποτε πρόσβαση στο χώρο του ΤΕΙ, με προκλητική την παρουσία των δυνάμεων καταστολής. Φάνηκε ξεκάθαρα και ο αντιδραστικός ρόλος που παίζουν μέσα στις σχολές οι Διοικήσεις, λειτουργώντας σαν το μακρύ χέρι του Υπουργείου.
• Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη παραβίαση του Ασύλου στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας από τις δυνάμεις καταστολής.
Πρόκειται για μια ακόμη τρομοκρατική επιχείρηση που αμφισβητεί ανοιχτά το Άσυλο σαν λαϊκή κατάκτηση, χώρο πολιτικής έκφρασης και οργάνωσης αγώνων. Μια επιχείρηση που στρέφεται ανοιχτά, ενάντια στον ίδιο το φοιτητικό σύλλογο, στο φοιτητικό συνδικαλισμό και στους αγώνες τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Αυτό το περιστατικό είναι συνέχεια πολλών άλλων. Οι αμέτρητες καταπατήσεις Ασύλου, οι παρεμποδίσεις για εκδηλώσεις σε σχολές, οι απειλές για ΜΑΤ, τα πειθαρχικά, τα «λοκ άουτ» σε σχολές πριν από απεργίες και διαδηλώσεις, η απειλή για σπάσιμο καταλήψεων και πολλά άλλα, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση και τα δεκανίκια της έχουν περάσει σε άγρια επίθεση.
Είναι ξεκάθαρο ότι στο Πανεπιστήμιο του Μνημονίου, στο Πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς (που με τα δίδακτρα και τις διαγραφές δεν θα χωρούν παιδιά φτωχών οικογενειών), οι αγώνες δεν θα έχουν θέση. Το Άσυλο και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες αποτελούν αγκάθι για το σύστημα. Κάνουν τα πάντα για να διαλύσουν τους αγώνες, που αμφισβητούν την κυριαρχία του κεφαλαίου και αντιστέκεται στο μεσαίωνα που ετοιμάζουν.
Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής, ως το μέσο για την ψήφιση Μνημονίων και το προχώρημα της επίθεσης, βγάζει παράνομες απεργίες, καταστέλλει αγώνες και στοχοποιεί αγωνιστές. Το χτύπημα των κατοίκων της Χαλκιδικής, οι επιστρατεύσεις απεργών, το σπάσιμο απεργιών και καταλήψεων (Μετρό, καθηγητές, Ναυτεργάτες, Χαλυβουργία, ΕΡΤ) είναι πρόσφατα στοιχεία αυτής της διαρκούς και εντεινόμενης φασιστικοποίησης. Η πολιτική της πείνας και των απολύσεων, της φτώχειας και της υποτέλειας, της διάλυσης-εκποίησης της Παιδείας και όλων των δημόσιων αγαθών, επιχειρείται να επιβληθεί «δια πυρός και σιδήρου» από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Η επίθεση δε θα σταματήσει αν δεν οργανώσουμε την πάλη μας!
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ ο λαός και η νεολαία να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να σπάσουμε την τρομοκρατία. Καλούμε Συλλόγους, δυνάμεις, συλλογικότητες και αγωνιστές σε κινητοποίηση κόντρα στην τρομοκράτηση και ποινικοποίηση ων αγώνων, για την υπεράσπιση του Ασύλου και των ελευθεριών.
Κάτω τα χέρια από το άσυλο - Να μη περάσει η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής
Με τον κοινό αγώνα νεολαίας - εργαζομένων :
Να υπερασπίσουμε δημοκρατικά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες
Να ανατρέψουμε την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας
Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία (Π. Α. Α. Σ.)