Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Το κείμενο παραίτησης των Δημοτικών Συμβούλων Ηγουμενίτσας


Το κείμενο παραίτησης των Δημοτικών Συμβούλων Ηγουμενίτσας
Ποιοι το υπέγραψαν και ποιοι 7 όχι
Στην 4η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας στις 11.07.2013 με θέμα «Διαθεσιμότητα – κινητικότητα υπαλλήλων» το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εκφράσει την αντίθεσή του στα βάρβαρα και ανάλγητα οριζόντια μέτρα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων που οδηγούν στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, στην διεύρυνση και εκβάθυνση της φτώχειας και της εξαθλίωσης των αδύνατων κοινωνικών ομάδων.
Οι πολλαπλές αρνητικές συνέπειες που επιφέρουν στην κοινωνία και στην πραγματική οικονομία δεν αντισταθμίζονται με το δημοσιονομικό όφελος που δήθεν επιδιώκεται.
Η άποψη για εξορθολογισμό και αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας Διοίκησης υπηρετείται αποτελεσματικά όταν τα μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν στην παροχή εκείνων των υπηρεσιών που έχει ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία, με αξιοποίηση και όχι απαξίωση των παραγωγικών δυνάμεων.
Υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται πλέον για την Τοπική Αυτοδιοίκση και ειδικότερα για το Δήμο μας, με την οικονομική και στελεχιακή υποβάθμιση που διαρκώς υφίσταται, καθίσταται αδύνατη η λειτουργία των δομών του.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είναι που περισσότερο από πολλούς άλλους υπηρετούν τον εργαζόμενο πολίτη παρέχοντας υπηρεσίες που τον στηρίζουν στα καθημερινά του προβλήματα.
Ο ακρωτηριασμός που επιχειρείται μέσω των απολύσεων επιφέρει καίριο πλήγμα στη στοιχειώδη προστασία που του έχει απομείνει.
Κατόπιν των προσπαθειών που έχουν προηγηθεί τόσο εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της ΚΕΔΕ, για αποτροπή των σημερινών εξελίξεων, οι οποίες αποδείχθηκαν δυστυχώς ατελέσφορες εξωθούμαστε στο έσχατο μέσο που διαθέτουμε αυτό της παραίτησης.
Είναι το μόνο μέσο που μας απέμεινε να διαφυλάξουμε τόσο την λειτουργία του Δήμου όσο και την αξιοπρέπειά μας απέναντι στην λαίλαπα που έρχεται και ισοπεδώνει κατακτήσεις του λαού μας.
Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 188/2013.
Οι παραιτούμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1. Σαμίου Μαρία
2. Γκίκας Μιχαής
3. Γιαννέλος Ηρακλής
4. Κωλέττας Γεώργιος
5. Κοτζαπαναγιώτου Κων/ωος
6. Γόγολος Ιωάννης
7. Μπότσαρη Σταματία *
8. Μαρτίνης Δονάτος
9. Γιαννούλης Γεώργιος *
10. Λιώνης Ελευθέριος *
11. Κάτσιος Χρήστος
12. Τζάνης Ιωάννης
13. Κώστας Σπυρίδων
14. Ντάγκας Κων/νος
15. Δήμα Ισμήνη
16. Γιόγιακας Βασίλειος
17. Αναστασίου Μιχαήλ
18. Μπαρμπαβασίλογλου Νικόλαος
19. Λάντζη Αγγελική
20. Παππάς Θωμάς
* Η κα Μπότσαρη ο κ. Γιαννούλης και ο κ. Λιώνης δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τη θέση τους.
Δεν υπέγραψαν την επιστολή παραίτησης οι εξής Δημοτικοί Σύμβουλοι:
1. Τσώλης Βασίλειος
2. Λάμπρου Αλκιβιάδης
3. Τζώρτζης Απόστολος
4. Πάκος Δημήτριος
5. Βαλάκος Σπυρίδων
6. Μήτσης Σωτήριος
7. Δήμας Θεόδωρος