Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα για την κοροϊδία έξω από τη "Δωδώνη"


Πετροπόλεμος και δακρυγόνα έξω από τη «Δωδώνη»
Σε σύγκρουση ήρθαν οι απλήρωτοι -μετά την ιδιωτικοποιήση της γαλακτοβιομηχανίας- παραγωγοί της εταιρείας «Δωδώνη» με διμοιρίες των ΜΑΤ στην είσοδο του εργοστασίου επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης.
Από το πρωί της Παρασκευής εκατοντάδες κτηνοτρόφοι από την Ηπειρο που συνεργάζονται με την εταιρεία, συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο, διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές που η νέα διοίκηση της εταιρείας δεν τους εξοφλεί, ακόμη και για τον περασμένο Απρίλιο.
Οι εκπρόσωποί τους είχαν δώσει το προηγούμενο διάστημα τελεσίγραφο, στο οποίο «απαιτούσαν μέχρι την Τετάρτη 24/7 την εξόφληση όλων των παραγωγών για το γάλα που έχουν παραδώσει μέχρι σήμερα καθώς και τις προκαταβολές και την εκκαθάριση όπως γίνονταν από το 1963 μέχρι και την ιδιωτικοποίηση της “Δωδώνης”».
Ωστόσο, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, η εταιρεία μπόρεσε να δεσμευτεί μόνο ότι ο Απρίλιος θα εξοφληθεί τον Αύγουστο και ο Μάιος τον Σεπτέμβριο.
Στο χώρο επικράτησε ένταση και ακολούθησαν πετροπόλεμος και δακρυγόνα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρισκόντουσαν μέσα στον περίβολο του εργοστασίου.
-
-
-
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Φτάνει πια η κοροϊδία
Χαιρετίζουμε τη σημερινή κινητοποίηση των κτηνοτρόφων που ακόμα και στη μέση του καλοκαιριού, και παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε έδωσαν δυναμικό, μαζικό και μαχητικό παρόν στην κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων. Ο αγώνας για το αυτονόητο,δηλαδή, να ζητάνε να πληρώνονται για το γάλα που προσκομίζουν στη γαλακτοβιομηχανία δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζεται και θα δικαιωθεί. Η αγανάκτηση ήταν εμφανής και μπροστά στη γαλακτοβιομηχανία, όπου αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ τους περίμεναν προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδό τους στο εργοστάσιο.
Είναι εμφανής η αντίληψη που έχει και ο τρόπος που αντιμετωπίζει η διοίκηση της εταιρείας τους «συνεργάτες» της, όπως αποκάλεσε τους κτηνοτρόφους ο διευθυντής της. Η στάση αυτή είναι και που εξοργίζει ακόμη περισσότερο τους ίδιους τους παραγωγούς που με τον κόπο και τον ιδρώτα τους έχουν χτίσει αυτό το εργοστάσιο.
Η προσπάθεια τρομοκράτησής των κτηνοτρόφων είναι εμφανής. Τόσο όλο το προηγούμενο διάστημα με απειλές ότι θα σταματήσει να παίρνει το γάλα τους. Όσο και με την παρουσία μεγάλων δυνάμεων της αστυνομίας και των ΜΑΤ. Το θράσος του κ. Βιτάλη ξεπέρασε κάθε όριο δηλώνοντας στη συνέχεια ότι οι κτηνοτρόφοι διαλύθηκαν μετά τις ανακοινώσεις που έκανε και απείλησε όλους ότι έχει βιντεοσκοπήσει την κινητοποίηση. Μάλλον ξέχασε κιόλας την αποχώρησή του εν μέσω γιουχαϊσμάτων. Ξέχασε ότι κάθε λέξη του εξόργιζε ακόμα περισσότερο τους κτηνοτρόφους. Εκτός αν κομμάτι των δηλώσεών του θεωρεί και τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τα δακρυγόνα που για λίγη ώρα διέλυσαν τον κόσμο μπροστά από της είσοδο της βιομηχανίας.
Καλούμε όλους σε κοινό αγώνα για το δίκιο των κτηνοτρόφων. Οι αγωνιζόμενοι κτηνοτρόφοι ξέρουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν . Ο κ. Κασσής,βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που είχε το θράσος να εμφανιστεί το κατάλαβε πολύ καλά και πήρε την απάντηση που του άρμοζε αναγκαζόμενος να αποχωρήσει από το χώρο της κινητοποίησης.
Καλούμε τη διοίκηση της εταιρίας να πληρώσει άμεσα τα χρωστούμενα στους παραγωγούς, αλλιώς να παραδώσει το εργοστάσιο σε αυτούς, που ξέρουν καλύτερα πώς να το λειτουργήσουν και πώς να κρατάνε την επιχείρηση κερδοφόρα, όπως ήταν τόσα χρόνια. Καλούμε τέλος το Σίμο να πληρώσει τα χρέη του προς την εταιρεία που συνεχώς αυξάνονται. Το ότι είναι κολλητός του Σαμαρά δε σημαίνει ότι μπορεί να παίζει με τις τύχες και το μέλλον μας.
Καλούμε όλους να παρευρίσκονται την
Τετάρτη31/7 στις 3:00μμ στην περιφέρεια
στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι όσοι χρησιμοποίησαν τα δημόσια αξιώματά τους προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ.
Δε μας τρομοκρατούν, ο αγώνας μας συνεχίζεται.
Το εργοστάσιο ανήκει στους κτηνοτρόφους και την Ηπειρώτικο λαό.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.ΗΠΕΙΡΟΥ