Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Παραιτήθηκε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας!


Παραιτήθηκε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας!
Την παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το σώμα στην έκτακτη σημερινή συνεδρίασή του για τις απολύσεις στους ΟΤΑ, μετά από πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Κάτσινου. Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμας Θεόδωρος (Λαϊκή Συσπείρωση) και Βασίλης Τσώλης - πρ. αντιδήμαρχος από την παράταξη του κ. Κάτσινου, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, εξελέγη για να αγωνιστεί και όχι για να παραιτηθεί.
Έτσι οι 15 από τους 17 παρόντες δημοτικούς συμβούλους υπέγραψαν και υπέβαλλαν στο Δήμαρχο τις παραιτήσεις τους, ενώ και ο ίδιος ο Δήμαρχος συνέταξε την παραίτησή του.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, δεν πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού αλλά είναι αποφασισμένος να το τραβήξει μέχρι τέλους, δηλαδή να στείλει την παραίτησή του, όπως από το νόμο προβλέπεται στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ο οποίος τελεί επίσης υπό παραίτηση) ενώ όλες τις παραιτήσεις θα κοινοποιήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην ΚΕΔΕ
Αργά το απόγευμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και το κείμενο της παραίτησης του κ. Κάτσινου.
Τις τελευταίες ημέρες με διάφορες δηλώσεις του, ο κ. Κάτσινος έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του και τη διαφωνία του με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική και τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στους ΟΤΑ και μάλιστα είχε καλέσει όλους τους Δημάρχους της χώρας να παραιτηθούν.
Ακέφαλος είναι από το απόγευμα ο δήμος Ηγουμενίτσας, αφού παραιτήθηκαν ο δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος και 15 δημοτικοί σύμβουλοι, από τους 27. Οι 10 απουσίαζαν και οι Βασίλης Τσώλης (από την παράταξη της πλειοψηφίας) και Θεόδωρος Δήμας (από τη "Λαϊκή Συσπείρωση"), δεν παραιτήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι οι αγώνες κερδίζονται στο στίβο και όχι με την αποχή.
Στην έκτακτη συνεδρίαση, από τους 27 εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, παρόν ήταν μόνο οι 17.