Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Mια απάντηση για τη ΔΩΔΩΝΗ και τη στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μια απάντηση σε άρθρο του Ριζοσπάστη στις 19/2
για τη ΔΩΔΩΝΗ και τη στάση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
Τι μπορεί να πει κάνεις για τους παρατηρητές των γεγονότων που ασυστόλως και ευκόλως κρίνουν δεξιά και αριστερά , πετώντας την μπάλα στην κερκίδα; Τι μπορεί να πει κάνεις για τις μωρές παρθένες που ξέχασαν να ανοίξουν την πόρτα στο...
νυμφίο γιατί κοιμόταν και ύστερα λένε πως δεν τους άρεσε;
Τι να πει κανείς για τη ηγεσία του ΚΚΕ και τις «μετωπικές» του δυνάμεις στα Γιάννενα και στην Ήπειρο που συνειδητά και αυτοβούλως βρεθήκανε έξω από το αγώνα για την σωτηρία της ΔΩΔΩΝΗΣ και τώρα τους φταίει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Διαστρεβλώνοντας τις απόψεις της και τις θέσεις της, όπως πράττει συνειδητά ο δημοσιογράφος Σωτήρης Ζώτος που υπογράφει σχετικό άρθρο στο κυριακάτικο Ριζοσπάστη. Άξιος ο μισθός του, αν τον πληρώνουν φυσικά. Θα φροντίσουμε(αφού κατά τα λεγόμενα του έχουμε μεγάλο μέσο) να τον προτείνουμε στους υποψήφιους αγοραστές της ΔΩΔΩΝΗ, να τον προσλάβουν στο γραφείο τύπου που πιθανόν να φτιάξουν.
Και όλα αυτά 5 μήνες μετά από το βίαιο διώξιμο της παλαιάς διοίκησης, τις συλλήψεις των αγωνιζόμενων κτηνοτρόφων και την κατάληψη της εταιρίας από τους εργαζόμενους και τους κτηνοτρόφους. 4 μήνες μετά τις κινητοποιήσεις έξω από τις ΑΤΕ όλης της Ηπείρου. 3 μήνες μετά τα συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες της Ηπείρου. 3 μήνες μετά το κλείσιμο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Δυο βδομάδες από την βράβευση των κτηνοτρόφων στην Πανηπειρωτική Ομοσπονδία και την πανεξόρμηση στην AGROTIKA. 10 ημέρες μετά την εκδίωξη των υποψήφιων αγοραστών από το εργοστάσιο. Μια βδομάδα μετά από την μαζική εκδήλωση- κατάληψη του κόμβου της Φιλιππιάδας. Λίγα 24ωρα πριν από την παρέμβαση των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων στην παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Και 20 μέρες πριν την τελική επίθεση για την ιδιωτικοποίηση της. Δεν θα απαριθμήσουμε τι έγινε τα προηγούμενα 22 χρόνια.
Που βρίσκεται η ηγεσία του ΚΚΕ σε όλα αυτά τα γεγονότα; Δυστυχώς πουθενά και πετάει την μπάλα στην λαϊκή οικονομία- εξουσία που θα λύσει τα πάντα, κατηγορώντας αυτές τις δυνάμεις που καθημερινά επιχειρούν να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση. Σεχταρισμός, πλάτες στους αγοραστές και την κυβέρνηση σε τιμή ευκαιρίας με στόχο την εκλογική ενίσχυση.
Και όμως, αν σε αυτό το αντιφατικό ευρύ μέτωπο δυνάμεων(γιατί έτσι είναι τα κινήματα) ήταν και οι δυνάμεις του ΚΚΕ τότε θα ήταν μικρότερες οι πιθανότητες ιδιωτικοποίησης της εταιρίας. Η ηγεσία του ΚΚΕ θα πάρει την ευθύνη για την ιδιωτικοποίηση της, όπως θα την πάρουν όσοι ήταν έξω και ενάντια σε αυτό το κίνημα εργαζομένων-κτηνοτρόφων. Οι κτηνοτρόφοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη γιατί μπορούνε να νικήσουν.
Εμείς από την δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε-όπως το κάνουμε καιρό- στην πρώτη γραμμή του αγώνα με τις ξεκάθαρες θέσεις μας. Η ΔΩΔΩΝΗ να μείνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κρατικοσυνεταιριστική , ανατρέποντας την κυβέρνηση Παπαδήμου και την τρόικα συμβάλλοντας σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής για τη διαγραφή του χρέους, για έξοδο από την Ε.Ε, για την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών, των επιχειρήσεων στρατηγική σημασίας με εργατικό έλεγχο και την παραγωγική ανασυγκρότηση με κριτήριο τις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες για να περάσει πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
(τοπικές επιτροπές της Ηπείρου)