Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η Π.Ν.Ο. αποφάσισε τη συμμετοχή της στην σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!
Η Π.Ν.Ο. αποφάσισε τη συμμετοχή της στην σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για συνεχιζόμενη συστηματική καταστρατήγηση και παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτεργατών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και για το λόγο αυτό αποφάσισε τη συμμετοχή της στην σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα και για ένα 24ωρο.
Η ΠΝΟ, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες βιώνουν απανωτές περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους και προσθέτει ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ενώ δήλωνε ότι είχε ήδη εξασφαλίσει την επιχορήγηση του ΝΑΤ κατά 50.000.000 ευρώ για φέτος, τώρα δηλώνει ότι λείπουν άλλα 100.000.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου στην ακτοπλοΐα, τη στελέχωση των πλοίων, τη δεκάμηνη απασχόληση, το πιστοποιητικό ελληνομάθειας για τα πληρώματα και το ωράριο εργασίας των ναυτεργατών.
http://892fm.blogspot.com/2012/02/24.html