Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

MEGAλη ήττα στη Βόρειο Ήπειρο, σοσιαλιστής στη Χειμάρα

MEGAλη ήττα στη Βόρειο Ήπειρο, σοσιαλιστής στη Χειμάρα
Σε πανωλεθρία εξελίχθηκε η πρώτη εκλογική εμφάνιση του προερχόμενου από τον χώρο της μειονότητας δεξιού κόμματος MEGA, το κόμμα των ελλήνων κλεφταράδων συνεργατών του Μπερίσα, που έχει στήσει ο κλεφταράς Μπερίσα στο χώρο της ελληνικής μειονότητας για να την διασπάσει. Τα ποσοστά των υποψηφίων είναι θλιβερά χαμηλά και πρέπει να προβληματίσουν τους πρωτεργάτες του.
Η ήττα του Βασίλη Μπολάνου στην Χειμάρα ναι μεν ήταν απρόσμενη για το ΚΕΑΔ όμως αποδίδεται στη στάση που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια καθώς υπηρέτησε τη θέση του Δημάρχου χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Στην θέση του εκλέχτηκε έλληνας υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που όμως με το Σοσιαλιστικό Κόμμα συνεργάζεται το ΚΕΑΔ σε όλη την υπόλοιπη Αλβανία. Μεγάλη άνοδο είχαν και οι κλεφταράδες τσάμηδες στη Νότιο Αλβανία, οι οποίοι συνεργάζονται με τον κλεφταρά Μπερίσα.
Κατά τα λοιπά, ομαλά συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στην Αλβανία, αν και οι ρυθμοί είναι μάλλον "χαμηλοί", αφού σε όλη την επικράτεια έχει καταμετρηθεί μέχρι στιγμής μόλις το 25%-30%.
Στα Τίρανα, ο απερχόμενος δήμαρχος και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα (foto), δείχνει να προηγείται σταθερά, ενώ προβάδισμα έχει- μέχρι στιγμής- το Σοσιαλιστικό Κόμμα και στους Αγίους Σαράντα, την Αυλώνα, το Αργυρόκαστρο, το Τεπελένι, την Ερσέκα, την Κορυτσά, το Φίερι, τη Λιούσνια και το Ελμπασάνι, δήμους που ανήκουν κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας.