Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ταξική Ενότητα Ιωαννίνων. Πρωτοφανής εργοδοτική αυθαιρεσία την ημέρα της Πρωτομαγιάς!

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
Ο εργασιακός μεσαίωνας τον οποίο βιώνουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι γίνεται συνεχώς πιο άγριος καθώς οι εργοδότες αποθρασύνονται και εξαπολύουν άνευ προηγουμένου επίθεση χωρίς να τηρούν ούτε καν τα προσχήματα , ακόμα και την ημέρα της πρωτομαγιάς.
Στις 2 /5 η εργοδοσία της κρεπερί “PIAZZA DEL CAFÉ” προχώρησε σε μία πρωτοφανή σε έκταση και ακρότητα κίνηση ενάντια στους εργαζομένους της.
ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΟΙ 6 DELIVERY TOY KATAΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.
Συν τοις άλλοις,την ημέρα της απεργίας η εταιρεία προσέλαβε απεργοσπάστες για να αντικαταστήσουν τους απεργούς.
Φυσικά την επόμενη μέρα και ύστερα απο την κινητοποιήση των ίδιων των εργαζόμενων και την κινητοποιήση των αλληλεγγύων προχώρησε σε ελιγμό μειώνωντας τις απολύσεις σε 4 και τους υπολοιπους σε ρεπό...
Οι κινήσεις του εργοδότη είναι εκδικητικές, τρομοκρατικές και κυρίως ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ μιας και η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ενώ και η απασχόληση απεργοσπαστών απαγορεύεται ρητά από την εργατική νομοθεσία.
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ:
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ “PIAZZA DEL CAFÉ”
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όλα τα σωματεία να αναδείξουν τον αγώνα των απολυμένων απεργών ως μείζον ζήτημα .
Να δώσουμε τη μάχη ώστε η απεργία της 11ης Μάη να είναι ιστορική και νικηφόρα, για να μην έρθουμε ξανά αντιμέτωποι με τέτοιου είδους αυθαιρεσία και εργοδοτική τρομοκρατία.
Ταξική Ενότητα 2/5/2011

http://drasy-norasy.blogspot.com/2011/05/blog-post_02.html





3/5/2011
οι απολύσεις πάρθηκαν πίσω
Οι προφορικές απολύσεις την ημέρα την απεργίας της 1ΜΑΗ στην “PIAZZA DEL CAFÉ” ύστερα από τις αντιδράσεις των εργαζόμενων και των αλληλέγγυων πάρθηκαν πίσω. Και αυτό πάσης αμφιβολίας θέλουμε ή δεν θέλουμε να το πούμε συνιστά μια ταξική νίκη που αφορά όλη την εργατική τάξη και όχι μονάχα τους 6 παραλίγο απολυμένους και τους αλληλέγγυους.
Άλλωστε και το γεγονός της τρομοκρατικής και καταχρηστικής απολύσεις δεν αφορούσε μονάχα τους 6 εργαζόμενους αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης.
Έτσι κανένας δεν δικαιούται να έχει ιδιοκτησιακές και συντεχνιακές λογικές στο ζήτημα του αγώνα και της αλληλεγγύης. Ούτε να αποκλείει πολιτικές, κοινωνικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις να παίρνουν θέση και να δημοσιεύσουν άποψη.

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ιωαννίνων
http://drasy-norasy.blogspot.com/