Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Κλείσιμο του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Εκτός μηχανογραφικού τρία τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου
Εκτός μηχανογραφικού δελτίου μένουν τρία τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου, δύο στην Ηγουμενίτσα και ένα στην Άρτα. Η εξέλιξη αυτή, προμηνύει ουσιαστικά και το κλείσιμό τους, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις στην περιοχή. Εξάλλου η γενικότερη λειτουργία του ΤΕΙ και η υποβάθμιση τμημάτων του τα τελευταία χρόνια είχε αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων και συσκέψεων.
Τα τμήματα που τίθενται εκτός μηχανογραφικού δελτίου είναι το Ζωικής Παραγωγής με έδρα την Άρτα, το Ιχθυοκομίας- Αλιείας με έδρα την Ηγουμενίτσα και το τουριστικών επιχειρήσεων με έδρα επίσης την Ηγουμενίτσα. Συνολικά στα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου θα εισαχθούν φέτος 2.090 υποψήφιοι και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα εισαχθούν 2750.
Λίγο πριν ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πέρυσι οι εισακτέοι ήταν 84.690 (εκτός των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών), ενώ εφέτος ο αντίστοιχος αριθμός είναι 74.440.
Φέτος, παράλληλα με την κατάργηση των μετεγγραφών, για πρώτη φορά θεσπίζεται ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων, δηλαδή για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, για περιορισμό πολλαπλών νοικοκυριών, για λόγους υγείας των μελών οικογενειών των υποψηφίων, κλπ.
Στόχος να διατηρηθεί στα ίδια βασικά επίπεδα ο αριθμός εισακτέων στα κεντρικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/05/blog-post_9910.html