Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Το ΚΠΕ Φιλιατών διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Θεσπρωτία-Αλβανική μεθόριος, Φύση Πολιτισμός Περιβάλλον και Ιστορία

Το ΚΠΕ Φιλιατών διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Θεσπρωτία-Αλβανική μεθόριος: Φύση και Πολιτισμός, Περιβάλλον και Ιστορία μια διαλεκτική σχέση»
Το Παράρτημα Ηπείρου της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Παράρτημα Ηπείρου), σε συνεργασία με το ΚΠΕ Φιλιατών (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) διοργανώνει εκπαιδευτικό-περιβαλλοντικό διήμερο με τίτλο «Θεσπρωτία-Αλβανική μεθόριος: Φύση και Πολιτισμός, Περιβάλλον και Ιστορία μια διαλεκτική σχέση», στις 28/5/2011 έως και 29/5/2011, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατών.
Στόχος του εκπαιδευτικού διήμερου είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτών σε θέματα που αφορούν ευαίσθητες οικολογικά, παραμεθόριες περιοχές καθώς και περιοχές που ανήκουν στο Δίκτυο Natura και έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.
Ταυτόχρονα το διήμερο αυτό αποτελεί μια ευκαιρία για γνωριμία με την ιστορία και το πολιτισμικό περιβάλλον τόσο της παραμεθόριας Θεσπρωτίας όσο και της γειτονικής Αλβανίας.
Σαββάτο 28 Μαϊου 2011
4.30 -5.00 μ.μ. Γνωριμία με τους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής Φιλιατών όπου ανήκει το ΚΠΕ.
Μετάβαση με λεωφορείο στηn Κεραμίτσα και στη συνέχεια περιπατητική διαδρομή στο μονοπάτι Λάγγαρη (μονοπάτι του 14ου αι) - Οικισμός Δάφνη - Επίσκεψη στις Νεροτριβές, κατάληξη στον παραδοσιακό οικισμό Φοινίκι (και επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο).
Επίσκεψη στην Ι. Μονή Γηρομερίου Φιλιατών.
Κυριακή 29 Μαΐου 2011
9.00 π.μ. Αναχώρηση από Ηγουμενίτσα για τη γειτονική Αλβανία.
10.00 π.μ.
Επίσκεψη και ξενάγηση- γνωριμία με το χώρο και την ιστορία του στο Εθνικό Πάρκο Βουθρωτού.
1.00 μ.μ.
Επιστροφή στην Σαγιάδα.
Στο δρόμο προς Ηγουμενίτσα επίσκεψη στο φράγμα του ποταμού Καλαμά και τον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνης (ο αρχαίος οικισμός που περιβάλλεται στις τρεις πλευρές -σαν χερσόνησος- από τον ποταμό Καλαμά)..

http://glousta.blogspot.com/2011/05/blog-post_09.html