Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Παλιότερα δημοσιεύματα

Δημοσιεύματα από τις 15 Μαϊου που το blogspot είχε προβλήματα και δεν υπήρχε η δυνατότητα να δημοσιευθούν.



Ανησυχία δήμαρχου για το διαφαινόμενο κλείσιμο του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας
Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση των τμημάτων Ιχθυοκομίας – Αλιείας και Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας με την αιτιολογία της μείωσης των ενεργών φοιτητών, τον μέσο όρο φοίτησης και τον αριθμό των πτυχιούχων τα τελευταία χρόνια, μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Η σημερινή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της αντιμετώπισης των τμημάτων αυτών, από τη Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου και την εν τέλει απαξίωσης τους από τους... φοιτητές και το Υπουργείο Παιδείας.
Η απόφαση αυτή μειώνει μια σημαντική επένδυση της χώρας, αυτή που αφορά την εκπαίδευση και τη δυνατότητα μόρφωσης των νέων ανθρώπων στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων και παράλληλα στερεί μια αναπτυξιακή δυνατότητα για την πόλη της Ηγουμενίτσας.
Η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, έστω και την ύστατη στιγμή, για επανεξέταση του θέματος από το Υπουργείο Παιδείας. Θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη βιωσιμότητα του τμήματος Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών και την δημιουργία σύγχρονων και νέων τμημάτων.
http://e-igoumenitsa.gr/news/igoumenitsa/6523.html






Γιατροί του κόσμου: Δέν διαγνώστηκε μολυσματική - μεταδοτική ασθένεια στους λαθρομετανάστες Ηγ/τσας
Σημαντικό είναι το έργο που επιτελείται απο το κλιμάκιο των "ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" το οποίο σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός από τηνν παραμονή τους στην Ηγουμενίτσα, έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εντοπισμού και διάγνωσης νοσημάτων, παραπομπής για νοσηλεία αλλά και κοινωνικοψυχολογικής στήριξης, σε περισσότερους από τριακόσιους είκοσι (320) μετανάστες μέχρι σήμερα.
Από το έργο τους παράλληλα έχουν εξαχθεί σημαντικά συμπεράσματα και έχουν προκύψει στοιχεία χρήσιμα για τη δημόσια υγεία και την τοπική κοινωνία, τους συμπολίτες, οι οποίοι δικαιολογημένα ανησυχούν, μετά και τις φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα, για μετανάστες φορείς μολυσματικών ασθενειών, μεταδιδόμενων εύκολα ακόμη και... εξ αποστάσεως και μάλιστα αθενειών, οι οποίες στην Ελλάδα έχουν εκλείψει εδώ και πολλές δεκαετίες, όπως είναι η Χολέρα, η Ελονοσία, η Φυματίωση κ.λ.π.
Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία τα οποία πήραμε από τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Αλεξανδράτο, από τον μέχρι σήμερα εξεταζόμενο αριθμό των μεταναστών, σημειωτέον ότι εξετάσθηκαν σχεδόν οι μισοί, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των "ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" δεν πρέπει αυτοί να υπερβαίνουν τους εξακόσιους (600), δεν διαγνώσθηκε καμμία από τις προαναφερόμενες μολυσματικές και επιδημιολογικές ασθένειες, συνεπώς, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πανικού στους κατοίκους. Οι ασθένειες που διαγνώσθηκαν αφορούν εποχικές ιώσεις και αλλεργίες, λόγω της παραμονής τους στο δάσος, αναπνευστικά προβλήματα, υπέρταση και σάκχαρο λόγω της κακής διατροφής, τραυματισμοί μυών λόγω πτώσεων και δερματολογικά νοσήματα, οφειλόμενα στην έλλειψη βασικών υποδομών καθαριότητας. Επίσης διαγνώσθηκε ένας μετανάστης φορέας του ιού της Ηπατίτιδας Β', η οποία ως γνωστόν μεταδίδεται μόνο με μετάγγιση αίματος και τη σεξουαλική επαφή, ο οποίος διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ενημερωτικά να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των μεταναστών είναι τα τριάντα χρόνια και είναι σχεδόν όλοι μόνοι τους, χωρίς οικογένειες. Υπάρχει μόνο μία πολυμελής (πέντε παιδιά) και οι γονείς, οικογένεια που ζεί στον "καταυλισμό" τους.
http://e-igoumenitsa.gr/news/hellas/hellas-health-news/6525.html




Μέλη της χρυσής αυγής εισέβαλαν το βράδυ στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας
Πριν λίγες ώρες συμμορίτες της χρυσής αυγής μπήκαν στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας με σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδια και να χαλάσουν φοιτητικό πάρτι το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη. Όταν κάποια μέλη του φοιτητικού συλλόγου τους ζήτησαν να αποχωρήσουν (καθώς το καταστατικό του Σ.Φ. δεν επιτρέπει την παρουσία φασιστών στο ΤΕΙ)αυτοί αρνήθηκαν στην αρχή αλλά τελικά αποχώρησαν κάνοντας γελοίες κινήσεις εντυπωσιασμού και επίδειξης που μόνο σε ένα χρυσαυγίτη ταιριάζουν, με αποκορύφωμα τη στιγμή που ο ένας κατούρησε επιδεικτικά μπροστά στους φοιτητές, όπως κάνουν τα σκυλιά όταν μαρκάρουν το χώρο τους. κατά την ώρα της αποχώρησης τους έκαναν αρκετές καταστροφές στο χώρο του ΤΕΙ, ρίχνοντας κάτω κάδους, σπάζοντας γλάστρες αλλά και ξεκολλώντας την πόρτα από την κεντρική είσοδο του ΤΕΙ.
http://e-igoumenitsa.gr/news/igoumenitsa/6534.html






Συγχωνεύεται το Νοσοκομείο Φιλιατών με το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων!
Καταργήστε την Θεσπρωτία να ησυχάσουμε!
Το Νοσοκομείο Πρέβεζας μαζί με το Νοσοκομείο Άρτας και το Νοσοκομείο Λευκάδας εντάσσεται στον κύκλο του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα».
Το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων αποτελεί το κέντρο κύκλου των προαναφερόμενων νοσοκομείων.
Έναν άλλο κύκλο αποτελούν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το οποίο λειτουργεί ως Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και ως Κέντρο Κύκλου Νοσοκομείων στον οποίο περιλαμβάνονται το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Το Νοσοκομείο Λευκάδας μετατρέπεται σε ΚΥ αστικού τύπου
Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας καταργείται
Προτείνεται η ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα ή στο Άκτιο για κάλυψη της ευρύτερης περιοχής
http://892fm.blogspot.com/2011/05/blog-post_1061.html