Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

O Bασίλης Παπακωνσταντίνου στα Γιάννενα

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στα Γιάννενα
Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκινάει τη λειτουργία της η Μουσική Σκηνή στον Πολυχώρο «Αγορά» απέναντι από το ΕΚΑΒ στο παλιό Χατζηκώστα. Τη μεθεπόμενη Τετάρτη φιλοξενεί έναν από τους εμπορικότερους έλληνες τραγουδιστές, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ο οποίος έρχεται μετά από αρκετό καιρό σε χειμερινή περίοδο, στα Γιάννενα.

Ο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ξεκίνησε «στρατευμένος» στη δεκαετία του ’70 ερμηνεύοντας Λοΐζο, Θεοδωράκη και Μπακαλάκο, μέχρι το 1978 που κυκλοφόρησε τον πρώτο του πιο προσωπικό δίσκο, είναι σήμερα από τους πλέον επιτυχημένους τραγουδιστές που δεν κατανέμονται στο χώρο του «έντεχνου». Έχει στο ενεργητικό του δίσκους καταπληκτικούς όπως ήταν το «Φυσάει», συμμετοχές σε δίσκους εμβληματικούς για τη σύγχρονη ελληνική μουσική όπως ο «Σταυρός του Νότου», αλλά και αρκετές στιγμές με τις οποίες γνώρισε την εμπορική επιτυχία, κατηγορήθηκε όμως ως «τετριμμένος» μουσικά. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου παραμένει ένας βασικά συναυλιακός καλλιτέχνης. Από τη δεκαετία του ’80 με τη συναυλία στο Νέο Φάληρο μέχρι πιο πρόσφατα, που έφτασε να παίζει μαζί με τους Scorpions, επιβεβαιώνει τον τίτλο του «λαϊκού ρόκερ» με επιρροή βασικά στο νεολαιίστικο κοινό. Ο Παπακωνσταντίνου υπήρξε και συνεχίζει να είναι καλλιτέχνης με έντονο κοινωνικό και πολιτικό προφίλ, από την εποχή του αντιδικτατορικού αγώνα μέχρι σήμερα. Φέτος, στήνει την τρίωρη μουσική παράσταση «Μουσικές Ανάσες», από την οποία περνάνε μερικές από τις πιο εμπορικές, αλλά και από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές του στη δισκογραφία, καθώς και μερικές επιλεγμένες διασκευές. Τον 60χρονο πια Βασίλη, συνοδεύει στη σκηνή η νέα τραγουδοποιός Κατερίνα Μακαβού.
Τα εισιτήρια της συναυλίας θα προπωλούνται στο δισκοπωλείο Giorgio (εντός Στοάς Ορφέα) και στο café Αδιέξοδος (Μώλος) έναντι 15 €.
Η είσοδος στο ταμείο της συναυλίας θα κοστίζει 20 €. Τις επόμενες μέρες, αναμένεται και το πλήρες πρόγραμμα των συναυλιών που θα φιλοξενήσει ο Πολυχώρος «Αγορά».
ΠΗΓΗ : perdika-thesprotias.blogspot