Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Χαλαζόπτωση στη Θεσπρωτία

12/2/10 1.26 μ.μ.
Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε πριν από λίγη ώρα την πόλη της Ηγουμενίτσας,δημιουργώντας προβλήματα στην μετακίνηση των κατοίκων.Οι ουρανοί άνοιξαν πάνω από την Θεσπρωτία και έριξαν χαλάζι προκαλώντας σοβαρές καταστροφές σε καλλιέργειες σε χωριά της περιοχής.Επίσης,από την χαλαζόπτωση, έχουν προκληθεί αρκετά τροχαία στην Εγνατία Οδό.
epirusgate.blogspot
12/2/10 1.57 μ.μ.
Όπως και χθες,έτσι και σήμερα τα αυτοκίνητα κάνουν κυριολεκτικά...πατινάζ στην Εγνατία Οδό,μιας και μετά από έντονη χαλαζόπτωση ο αυτοκινητόδρομος έχει κυριολεκτικά μετατραπεί σε παγοδρόμιο στο τμήμα της Θεσπρωτίας. Αυτή την ώρα,άνδρες της τροχαίας Ηγουμενίτσας,βρίσκονται στην Σκάλα Παραμυθιάς(Σήραγγα Κρυσταλλοπηγής) και προειδοποιούν τους οδηγούς να ελαττώσουν ταχύτητα,μιας και στην περιοχή έχουν συμβεί αρκετά τροχαία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 10 τουλάχιστον οχήματα,έχουν βγει από τον δρόμο!
epirusgate.blogspot
12/2/10 12.59 π.μ.
Με βροχή οι Απόκριες
Από ένα μεγάλο πέπλο αμφιβολίας καλύπτονται ακόμη οι εκδηλώσεις της Κυριακής της Αποκριάς, αλλά και της Καθαράς Δευτέρας, αφού οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν βοηθούν στον προγραμματισμό των παραδοσιακών εκδηλώσεων.Οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα όπου ειδικότερα κατά τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, ωστόσο σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άρη Μπαρτζώκα από τις απογευματινές ώρες και το βράδυ προβλέπεται μικρή ανάπαυλα. Το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει και πάλι με βροχόπτωση, όμως από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα δε θα συνεχιστούν.Την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα λόγω των ανατολικών ανέμων που θα πνέουν στην περιοχή αναμένονται έντονες νεφώσεις, με μικρά διαστήματα βροχοπτώσεων, όχι όμως έντονων όπως τις προηγούμενες ημέρες.Μία σημαντική αλλαγή στις καιρικές συνθήκες αναμένεται από την Τρίτη, όπου οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν, όμως η θερμοκρασία θα ανέβει κατά δέκα βαθμούς λόγω των νότιων ανέμων. epirusgate.blogspot