Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Απευθείας Μετάδοση το Καρναβάλι Ηγουμενίτσας στην ΕΤ3 στις 14 Φεβρουαρίου

Κυριακή στο χωριό της ΕΤ3: Απευθείας Μετάδοση το Καρναβάλι Ηγουμενίτσας
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 14:30
“Κυριακή στο χωριό” Καρναβάλι Ηγουμενίτσας
Στην Ηγουμενίτσα και στο καρναβάλι της θα είναι αφιερωμένη η «Κυριακή στο χωριό» της ΕΤ3 ανήμερα της Αποκριάς. Ένα ταξίδι στο χρόνο, με ήχους και χρώματα της Αποκριάς, μία γνωριμία με έθιμα της ημέρας, μία περιπλάνηση σε δρόμους, στενά και βραδινά στέκια με καρναβαλιστές, μία εκπομπή με τους κατοίκους, ντόπιους και ξένους, μία συνύπαρξη του σύγχρονου και του παραδοσιακού, μία γνωριμία με τις τοπικές γεύσεις, ένα ταξίδι σ΄ένα τόπο πλημμυρισμένο από ιστορία , σε μία περιοχή όπου τα μονοπάτια γίνονται σταυροδρόμι πολιτισμού.
Δεκάδες άρματα που σατιρίζουν την επικαιρότητα και εκατοντάδες καρναβαλιστές μασκαρεμένοι με πρωτότυπες στολές διαφόρων χρωμάτων, συμμετέχουν στη μεγάλη παρέλαση, που οργανώνεται στον κεντρικό παραλιακό δρόμο, με πρωτοβουλία των νέων παιδιών και με τη συμμετοχή όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας.
Χρώματα , τρελοί καρναβαλιστές, ο Διόνυσος και η συνοδεία του και κυρίως κέφι και χορός μέχρι την απογείωση των βεγγαλικών, με τη λήξη της παρέλασης. Μία εκπομπή με μεθυστικούς ήχους από τα περίφημα τοπικά σχήματα, μία περιήγηση σε θαλασσινές διαδρομές, σε κάστρα, μουσεία, ανεμόμυλους, σ’ ένα αυθεντικό ανοιξιάτικο τοπίο με έμφαση στην παράδοση και τον πολιτισμό.
Κάθε γωνιά σ΄αυτή την περιοχή είναι μία εικόνα που σε ταξιδεύει πίσω στο χώρο και στο χρόνο. «Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας κύβος που συμβόλιζε μία παρέα ανθρώπων, που στην πιο τρελή της στιγμή διοργάνωσε το καρναβάλι Ηγουμενίτσας, αφυπνίζοντας την πόλη τους από δεκαετή λήθαργο» γράφουν οι διοργανωτές στον πρόλογο του προγράμματος. Μουσική, χορός, ξεφάντωμα, γλέντι και πολλές εκπλήξεις, περιμένουν τους τηλεθεατές μέσα από την εκπομπή «Κυριακή στο χωριό»που αυτή τη φορά δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στη σύνθεση της. Δίνει το χρώμα και το παλμό της νεολαίας της Ηγουμενίτσας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Αρχισυντάκτης: Γρηγόρης Γκίνος
Παρουσίαση: Μάρνη Χατζηεμμανουήλ
Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαφειρίου
Σκηνοθεσία: Σήφης Νανάκης & Δημήτρης Καραθανάσης
Δ/νση Παραγωγής: Θέμης Μαυροπεραστής
Γραμματεία Παραγωγής: Δήμητρα Στεφανίδου
Απευθείας Μετάδοση Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 14:30
Επανάληψη Καθαρά Δευτέρα στις 16:00
  e-igoumenitsa