Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Μετανάστες

Τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πόλη μας και όξυναν με το χειρότερο τρόπο τα προβλήματα των «λαθρο»-μεταναστών, των ξεριζωμένων που περνούν από την πόλη μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, οδήγησαν μια ομάδα πολιτών στη δημιουργία της «Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Μετανάστες».
Η αντιμετώπιση των ανθρώπων αυτών από το κράτος και τους τοπικούς άρχοντες με το γκρέμισμα του καταυλισμού τους και το κάψιμο των αντικειμένων τους, αλλά και η κράτηση των συλληφθέντων σε συνθήκες “Guantanamo” στο κέντρο της πόλης μας, μας κάνουν να θεωρούμε υποχρέωσή μας να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους με οποιοδήποτε τρόπο.
Η συνέλευση της Επιτροπής αποφάσισε:
1) Ως πρώτο βήμα, να ζητήσει από τον Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Εμπορικό Σύλλογο, καθώς και από τα Σωματεία και τους Συλλόγους των υπόλοιπων εργαζομένων να δείξουν έμπρακτα και άμεσα την αλληλεγγύη τους παρέχοντας βοήθεια για την άμεση ανακούφιση αυτών των συνανθρώπων μας
2) Να επισκεφτεί τον καταυλισμό την Πέμπτη 4 Φλεβάρη στις 16:00, και να διανείμει το υλικό που θα έχει συλλεχθεί μέχρι τότε.
3) Η συλλογή του υλικού γίνεται στο χώρο του ΤΕΙ (στο κυλικείο)
4) Η επόμενη Γενική μας Συνέλευση ορίζεται για την Παρασκευή 5/2, ώρα 20:00 στα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να συμμετέχει.

Ηγουμενίτσα 31-1-2010
Επιτροπή Αλληλεγγύης
στους Μετανάστες