Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Ολοκληρώθηκε το 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην Πρέβεζα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε στην Πρέβεζα.
από dakrygono
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε στην Πρέβεζα στις 28 και 29 Αυγούστου.Ειδήσεις από την Πρέβεζα.
Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ έγινε συναυλία στο κηποθέατρο με κύριο συγκρότημα τους Active Meber ενώ στην διοργάνωση συμμετείχαν και τα συγκροτήματα linos-oplistis-epilektos. Ο κόσμος είχε από νωρίς γεμίσει το χώρο του κηποθέατρου, ενώ κατά τη διάρκεια της συναυλίας συμμετείχε πολύ συχνά και με συνθήματα.
Το Σάββατο και δεύτερη μέρα του φεστιβάλ είχε διοργανωθεί συζήτηση στο πάρκο του “πυροβολικού”. Ένα μικρό πάρκο μέσα στο οικιστικό κέντρο της πόλης.
Στο χώρο βρίσκονταν πολλοί μετανάστες που διαμένουν και στις γύρω γειτονιές, ενώ μέλη της Πακιστανικής κοινότητας Ιωαννίνων βρεθήκαν και αυτοί στην εκδήλωση.
Στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά από τους ομιλητές στο τελευταίο κλίμα κατά των προσφύγων ενώ και κατά τη συζήτηση που ακολούθησε τονιστήκαν τα πολιτικά χαρακτηριστικά όλης αυτής της συμπεριφοράς του κράτους κατά των προσφύγων.
Μετά το τέλος της συζήτησης ακολούθησε μουσική εκδήλωση από τοπικά συγκροτήματα εκ των οπoίων το ένα με παραδοσιακή μουσική.
Κινήσεις, σχήματα και πολίτες, που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στην Πρέβεζα, θεωρούν απαραίτητη τη συνέχιση παρεμβάσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες εντάσσοντας αυτές και σε ένα γενικότερο πλαίσιο πολιτικής παρέμβασης.
Το σημαντικότερο είναι, ότι το αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Πρέβεζας είναι μέσα σε μία συνολική προσπάθεια που γίνεται τους τελευταίους μήνες σε όλη την Ελλάδα και που ως εκτίμηση μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η πολιτική κατά των προσφύγων βρίσκει ώριμες και πολυπληθείς αντιστάσεις και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει παντού και που πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχισθεί. Αυτή είναι μία εκτίμηση που πιστεύουμε ότι είναι ότι πιο αισιόδοξο απέναντι σε μία σκληρή –κρατική πολιτική που επιβάλλεται από τους μηχανισμούς του κράτους, πέρα από κάθε νομιμότητα, με μόνη στήριξη την πολιτική βούληση των κυρίαρχων δυνάμεων, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των ακροδεξιών φασιστών.
http://dakrygono-a.blogspot.com/2009/08/2-28-29.html