Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Kαμμένος: Ενίσχυση του στρατεύματος στα ελληνοαλβανικά σύνορα



Καμμένος: Ενίσχυση του στρατεύματος στα ελληνοαλβανικά σύνορα
07 Ιουνίου 2015 20:16

Επαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων και ενίσχυση του στρατεύματος στα ελληνοαλβανικά σύνορα, προανήγγειλε από το ακριτικό φυλάκιο των Δρυμάδων Πωγωνίου Ιωαννίνων, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, εξέλιξη η οποία θα ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των κατοίκων στα χωριά της μεθορίου, που ζητούν να νιώσουν ασφαλείς.
Ο κ. Καμμένος, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στα ακριτικά στρατιωτικά φυλάκια της Ηπείρου, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
«Ήδη ανασχεδιάζουμε όλη την περιοχή. Ο ανασχεδιασμός της αμυντικής δομής, θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό. Το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που γίνεται, και σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί και από εμένα αλλά και από τον Αρχηγό του Στρατού, από την πρώτη σειρά, τις επόμενες μέρες, θα ενισχυθεί περαιτέρω η παρουσία των κληρωτών στην περιοχή.
Θα υπάρξει επαναλειτουργία φυλακίων, μονάδες καταδρομέων που θα κάνουν ασκήσεις στην περιοχή, αλλά και ελικόπτερα θα επιχειρούν στην περιοχή, για να δώσουν στους κατοίκους αίσθημα ασφάλειας».
Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, επισήμανε ότι οι υφιστάμενες δυνάμεις, ο Στρατός, η ελληνική αστυνομία αλλά και οι τοπικές αρχές καταβάλουν προσπάθειες, κάνουν καλά τη δουλειά τους, όμως «πρέπει να ζωντανέψουν τα χωριά».
Όπως τόνισε, τα «νέα παιδιά που έφυγαν από τον τόπο τους και είναι άνεργα στην Αθήνα, να επιστρέψουν, να καλλιεργήσουν και πάλι τη γη μας. Πρέπει να βάλουμε μπροστά την πατρίδα να δουλεύει».
Ο κ. Καμμένος ήταν κατηγορηματικός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αξιώσεις που προβάλλει το τελευταίο διάστημα η Αλβανία.
«Η Εθνική Κυριαρχία της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση και κανένας δεν μπορεί να την διαπραγματευτεί, είτε αυτό λέγεται οικονομική απειλή, είτε λέγεται εξωτερική απειλή. Η Ελλάδα, ούτε φοβάται ούτε παραδίδει χιλιοστό της γης του αέρα και της θάλασσας της».
Στο φυλάκιο των Δρυμάδων ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας τίμησε την 62χρονη Σοφία Δημητρίου, την γυναίκα φρουρό των συνόρων, που ζει μόνη της στο χωριό Ορεινό.
Ο υπουργός τη συνεχάρη για το θάρρος της και της ανακοίνωσε πως θα την εντάξει στην Εθνοφυλακή, αλλάζοντας άμεσα το νόμο, καθώς προβλέπει να υπηρετούν μόνο άνδρες.
«Δίνετε θάρρος σε όλους. Αισθανόμαστε ασφαλείς όσο είστε εσείς εδώ» της είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, «θα αποτελείτε μέρος τη Παλαικής 'Αμυνας της πατρίδας μας». Μάλιστα της έδωσε τιμητική πλακέτα του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.
Αφιέρωμα στην κτηνοτρόφο Σοφία Δημητρίου, είχε κάνει πρόσφατα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η κ. Δημητρίου είναι κτηνοτρόφος και δίνει θάρρος στους λιγοστούς κατοίκους των ερημωμένων χωριών του Πωγωνίου. Ειδικά τον χειμώνα, ζει ολομόναχη σε σπίτι οχυρό, κυκλοφορεί πάνοπλη καθώς βρίσκεται στην γραμμή συνόρων, ενώ τουλάχιστον 4 φορές τον τελευταίο χρόνο δέχτηκε επίθεση από αγνώστους που έκαψαν την στάνη της.

 






Παρουσία του υπουργού εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο ιστορικό Σούλι, οι τριήμερες εκδηλώσεις τιμής για το ολοκαύτωμα του Σουλίου και την ανατίναξή του Κουγκίου από τον καλόγηρο Σαμουήλ.
Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς κ.κ Τίτος, οι Βουλευτές Θεσπρωτίας Βασίλειος Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, ο βουλευτής Λασιθίου Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Πρόεδρος του κόμματος της Ελληνικής Μειονότητας Αλβανίας OMONOIA Λεωνίδας Παππάς, o περιφεριάρχης Ηπειρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Γεώργιος Καραΐτσης, ο περιφερειακός διοικητής λιμενικού Ηπείρου και Ιoνίων νήσων Ιωάννης Κοντόπουλος, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικής Ηπείρου Αρχιπύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης, o αντιπεριφεριάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης και Δήμαρχοι από Δήμους ανα την χώρα.

Δήλωση του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μ. Κάτση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εορτές Σουλίου

Χαιρετίζω όλες και όλους που βρέθηκαν σήμερα στο Σούλι, στον ιστορικό αυτό τόπο, ώστε να τιμήσουν τους αγώνες που δόθηκαν για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Το μήνυμα που μας έρχεται από το παρελθόν παραμένει καθαρό και επίκαιρο, αντλούμε δύναμη από αυτό και το προσαρμόζουμε στις προκλήσεις των ημερών μας.Δεν ήταν ο πλούτος αυτών των άγονων βουνών που προκάλεσε τον κατακτητή, ήταν η αμφισβήτηση της παντοδυναμίας του από μια χούφτα ανθρώπους που τόλμησαν να διαφεντεύσουν τον τόπο τους σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες. Δεν ήταν το Σούλι το διακύβευμα, ήταν όλα εκείνα που συμβόλιζε.Οι Σουλιώτες με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση πολέμησαν για την ελευθερία τους χωρίς να λυγίσουν. Προτίμησαν τη θυσία παρά τη σκλαβιά. Προπομποί σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, έδειξαν το δύσκολο δρόμο της ελευθερίας, άναψαν τη σπίθα του αγώνα και προκάλεσαν ένα κύμα φιλελληνισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.Το μήνυμα τους παραμένει διαχρονικό, κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος όταν είναι δίκαιος, κανένα αποτέλεσμα δεν είναι προδιαγεγραμμένο όταν οι λαοί είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το μέλλον τους.   










Καμμένος: Η Ελλάδα δεν παραδίδει την αξιοπρέπεια της

Κάλεσμα ενότητας προς όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα πολιτικών επιλογών, να είναι ενωμένοι σε αυτήν την “τεράστιας εθνικής σημασίας στιγμή” απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από το Σούλι, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το ολοκαύτωμα του Κουγκίου.
Ο κ. Καμμένος, μετά την κορύφωση των εκδηλώσεων που έγινε με την αναπαράσταση της ανατίναξης του μοναστηριού από τον...
καλόγερο Σαμουήλ, επεσήμανε ότι μήνυμα της σημερινής επετείου είναι πως “αυτός εδώ ο λαός που δέχθηκε στη διάρκεια της Ιστορίας του επιθέσεις, δεν μπορεί να μείνει σκλαβωμένος. Αυτά τα χώματα είναι ποτισμένα με το αίμα και τους αγώνες ανθρώπων που δεν παρέδωσαν τα κλειδιά της πατρίδας. Όταν ήρθε η ώρα, την ύστατη στιγμή, προτίμησαν το θάνατο από τη σκλαβιά”.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι το μήνυμα είναι επίκαιρο στη σημερινή συγκυρία που διανύει η χώρα μας και είπε χαρακτηριστικά: “Αυτό ισχύει και σήμερα, όταν πλέον με οικονομικούς τρόπους και όχι με όπλα προσπαθούν κάποιοι να μας κάνουν να παραδώσουμε την Ελλάδα, την εθνική μας κυριαρχία. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που θέλει συνεργασία με όλους, ότι δεν παραδίδει την εθνική κυριαρχία της και κυρίως δεν παραδίδει την αξιοπρέπεια της. Εάν έχουν στόχο να παραδώσουμε την αξιοπρέπεια μας με ανταλλάγματα, έχουν χτυπήσει πόρτα σε λάθος λαό, σε λάθος χώρα. Ο ελληνικός λαός ενωμένος θα ξαναπεί εάν χρειαστεί το μεγάλο 'ΟΧΙ'. Η κυβέρνηση έχει φτάσει πλέον στα όρια της λαϊκής εντολής. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό. Τη λύση που έχει προτείνει η κυβέρνηση προς τους δανειστές, είναι και η τελευταία της λέξη”.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος τόνισε στη συνέχεια: “Εάν θα το κάνουν Κούγκι, θα το κάνουν με δική τους ευθύνη”. Και απηύθυνε μήνυμα ενότητας προς τον ελληνικό λαό: “Καλώ το σύνολο του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα πολιτικών επιλογών, να είμαστε μαζί σε αυτήν την τεράστια εθνικής σημασίας στιγμή”. 

Τέλος, ο υπουργός Άμυνας με την αναχώρησή του από το Σούλι ξεκίνησε περιοδεία στα στρατιωτικά φυλάκια της Ελληνο-Αλβανικής μεθορίου, ενώ το βράδυ αναμένεται να διανυκτερεύσει σε φυλάκιο στο Γράμμο.