Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Μια συνέντευξη του Ζαν Λυκ Μελανσόν για την ελληνική διαπραγμάτευση




Μια συνέντευξη του Ζαν-Λυκ Μελανσόν για την ελληνική διαπραγμάτευση

Αναρτήθηκε:  από τον/την ark

Δείτε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του ευρωβουλευτή Ζαν-Λυκ Μελανσόν της γαλλικής αριστεράς (Front de Gauche) πάνω στις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις. Στο τέλος του παρόντος υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις από τη Γαλαρία.
Πρόσφατα ο Μελανσόν εξέδοσε ένα βιβλίο με τίτλο «Το γερμανικό Δηλητήριο» το οποίο ο ίδιος το χαρακτηρίζει “φιλελληνική προκήρυξη” και πράξη στήριξης στους Έλληνες συντρόφους  του. Στη συνέντευξη αναφέρεται στις συνέπειες που έχουν οι παράλογες αξιώσεις μιας χώρας, όπως η Γερμανία, απέναντι σε μια χώρα που υποφέρει από τα δεινά της κρίσης χρέους και της κοινωνικής εξαθλίωσης για πολλά χρόνια.
Για τον Σόιμπλε: «Κι ο κ. Σόιμπλε είπε: ‘Να δω πώς θα πει ο Τσίπρας στους Έλληνες ότι δεν κράτησε το λόγο του’. Απολαμβάνουν την ιδέα ενός ηγέτη ταπεινωμένου μπροστά στο λαό του. Μα τα ίδια έλεγε και για τη Γαλλία. Μα διανοείσαι το θράσος; Είπε πως θα ήθελε οι Γερμανοί να εξαναγκάσουν τη Γαλλία, αλλά δεν μπορούμε. Κι αυτό εξαιτίας της δημοκρατίας.  Διανοείσαι τη βιαιότητα της φράσης αυτής; Είναι τρελοί οι άνθρωποι, είναι απίστευτα αλαζόνες!».
Για την πρώτη υποδοχή Τσίπρα στη Γερμανία: «Είναι απίστευτη η αλαζονεία τους. Λένε: ‘Η Ευρώπη πάντα έτσι λειτουργούσε και έτσι θα συνεχίσει’. Κι όταν ήρθαν οι Έλληνες, είπαν: ‘Θα κάνουν κι αυτοί ό,τι έκαναν κι οι άλλοι’. Όταν είδαν ένα νέο κι ευγενικό Έλληνα (ενν. τον Τσίπρα), με ωραίο χαμόγελο είπαν θα τον κάνουμε μια χαψιά. Αλλά την πάτησαν. Μήνες μετά, είμαστε στο ίδιο σημείο. Ο ευγενικός Έλληνας αρνείται να υποχωρήσει».
Για την προπαγάνδα της Μέρκελ στο εσωτερικό της Γερμανίας: «Η Μέρκελ είπε ψέματα ότι οι πολίτες της Γερμανίας δουλεύουν περισσότερο από του Έλληνες, τη στιγμή που εκείνοι βγαίνουν πιο νωρίς στη σύνταξη». «Ποιος Ευρωπαίος ηγέτης επιτρέπεται να μιλάει έτσι για τους άλλους; Εάν, όμως, πω εγώ κάτι εναντίον των Γερμανών, αμέσως θεωρούμαι απαράδεκτος και γερμανόφοβος».
Για τα πρωτογενή πλεονάσματα: «Ζητούν από τους Έλληνες να έχουν 4,5 μονάδες πρωτογενές πλεόνασμα. Μα ποιος στην Ευρώπη έχει 4,5 μονάδες πλεόνασμα και το ζητούν από τους Έλληνες με τη βία; Σήμερα το 80% του ελληνικού χρέους είναι στα χέρια δημόσιων οργανισμών. Λένε να διώξουμε τους Έλληνες από το ευρώ. Εμπρός! Δοκιμάστε το! Δεν υπάρχει κανονισμός που να το επιτρέπει αυτό».

Συνέντευξη Ζαν-Λυκ Μελανσόν στον Στ. Κούλογλου