Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Κοπάδια βοοειδών αναστατώνουν το χωριό Πλαίσιο...



Κοπάδια βοοειδών αναστατώνουν το χωριό....

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην τοπική κοινότητα Πλαισίου από τα κοπάδια βοοειδών τα οποία κυκλοφορούν ανεξέλεγκατα στον οικισμό.
Μάλιστα προ ημερών αγελάδες μπήκαν ακόμη και μέσα στο ιερό της εκκλησίας, με αποτέλεσμα ο ιερέας που βρίσκονταν εκεί να κινδυνεύσει.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου δέχθηκαν επίθεση από ιδιοκτήτες κοπαδιών, θέμα για το οποίο έχουν υποβληθεί και μηνύσεις.
Η κατάσταση πάντως είναι αρκετά σοβαρή, γεγονός που κινητοποίησε και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας η οποία έγινε αποδέκτης καταγγελιών από κατοίκους, από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας αλλά και από τον Δήμο Φιλιατών.
Με έγγραφο που απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης προς όλους τους ιδιοκτήτες ζωικού κεφαλαίου, ζητά να προβούν άμεσα στις ενέργειες που επιβάλλονται ώστε να πάψουν τα κοπάδια βοοειδών να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα.
Παράλληλα διευκρινίζει ότι οι Διευθύνσεις Υγείας και Κτηνιατρικής σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Φιλιατών θα προβαίνουν σε συνεχείς ελέγχους και όπου διαπιστωθεί πρόβλημα θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα.