Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Μεγάλο ηπειρώτικο πανηγύρι στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη στις 13/6/2015 από την Π.Σ.Ε.

Μεγάλο ηπειρώτικο πανηγύρι στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, μετά τις 20.30', από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας
προσκαλεί στο «Μεγάλο Ηπειρώτικο Πανηγύρι»
Σάββατο 13 Ιουνίου, Θέατρο Πέτρας

            Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας, μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών Δυτικής Αττικής, μας προσκαλούν στο Μεγάλο Ηπειρώτικο Πανηγύρι, στη μεγαλύτερη Ηπειρώτικη σύναξη αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα. Το Σάββατο 13 Ιουνίου, στις 8:30 μμ, οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της Παράδοσης, ανταμώνουν στην Πετρούπολη, στο Θέατρο Πέτρας.
Το Μεγάλο Ηπειρώτικο Πανηγύρι εξαπλώνεται σε όλο το χώρο του Θεάτρου Πέτρας, στον αίθριο χώρο ανάμεσα στις δύο σκηνές του που διαμορφώνεται ειδικά για αυτή τη βραδιά σε χώρο ενός αυθεντικού πανηγυριού, με παραδοσιακό καζάνι, με τραπεζοκαθίσματα, με χώρο για χορό χιλιάδων πανηγυριστών. Με κορυφαίους μουσικούς κι ερμηνευτές, δοκιμασμένους και  καταξιωμένους στον αυθεντικό στίβο της παράδοσης, τα πανηγύρια της Ηπείρου.
Προεξάρχει, ανάμεσά τους, ένας από τους πρωτομάστορες της Ηπειρώτικης παράδοσης σήμερα, ο Σταύρος Καψάλης, ο οποίος θα τιμηθεί και για την προσφορά του. Μαζί του η ψυχωμένη κομπανία του Κώστα Βέρδη που ταξιδεύει ειδικά από τα Γιάννενα, με τους κορυφαίους Γιάννη Παπακώστα και Παγώνα Αθανασίου στο τραγούδι.
Τελείως αλλιώτικο το κορυφαίο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. αυτό το καλοκαίρι. Κορυφαίο κάλεσμα σε πανηγύρι και χορούς κυκλωτικούς, κάλεσμα για συμμέτοχους στο γλέντι και όχι για θεατές. Η ζωή σήμερα περισσότερο από άλλοτε δεν μας θέλει θεατές, οι καιροί μας θέλουν μαζί, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο, όλους μαζί, όπως ακριβώς οι Ηπειρώτικοι χοροί που θα απλώσουν τη χάρη και την ομορφιά τους, τον παλμό και τους ρυθμούς τους, σε όλο το Θέατρο Πέτρας, σε μια απαράμιλλη πανδαισία, με το τυπικό αλλά και την ελευθερία των πανηγυριών, τον αυτοσχεδιασμό, τη μέθεξη και την κατάνυξη που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη και αξίζει όλοι να το ζήσουν και να το κοινωνήσουν από κοντά.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας έχει ανοίξει εδώ κι ένα χρόνο τη συζήτηση ανάμεσα στα μέλη της για τα Ηπειρώτικα Πανηγύρια σήμερα. Η συζήτηση άνοιξε για όσα ταλανίζουν, τραυματίζουν και κακοποιούν την παράδοση στο όνομά της, όσα αλλοιώνουν το χαρακτήρα των πανηγυριών μας. Όσα κουβεντιάσαμε το χειμώνα στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών τα υποστηρίζουμε το καλοκαίρι στην πράξη, με το Μεγάλο Ηπειρώτικο Πανηγύρι.

Με μεγάλους κυκλωτικούς χορούς οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες πέμπουν μηνύματα ανάτασης και έγερσης πολύτιμα σήμερα. Με εισιτήριο μόλις 5 ευρώ, συμβολική ενίσχυση στο έργο και τη δράση της Πανηπειρωτικής και των Συλλόγων Ηπειρωτών Δυτικής Αττικής που συνδιοργανώνουν το πανηγύρι.
Και όσοι θέλουν να φάνε και να πιούνε, μπορούν να προμηθευτούν φαί από καζάνι, ποτά ηπειρώτικα, όπως στα καλά πανηγύρια της πατρίδας.  Και όπως σε αυτά, το πανηγύρι θα κρατήσει μέχρι αργά, όσο κρατά το κέφι για χορό και γλέντι με τους συμπατριώτες.
Το Σάββατο 13 Ιουνίου ανταμώνουμε όλοι στο Θέατρο Πέτρας! Γράφουμε όλοι μαζί την πρώτη σελίδα σε ένα αντάμωμα που θα γίνει το κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα κάθε καλοκαίρι στην Αθήνα! Και αυτό αξίζει να το ζήσουμε όλοι μαζί!


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ ¨﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽α προμηθευτούν φαϊ απόυρισττεμ