Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας



Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

Στη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας με τους βουλευτές Ηπείρου παρευρέθη, σήμερα, η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.Η Όλγα Γεροβασίλη, στην τοποθέτησή της, εξήρε τη διαχρονική και συνεπή συνεισφορά της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας σε όλους τους τομείς, όπως στον πολιτισμό, αλλά και το ρόλο της στην ενδυνάμωση των δεσμών των απόδημων με τις ρίζες τους. «Η Πανηπειρωτική έχει παίξει έναν καθοριστικό, διεκδικητικό ρόλο σε θέματα που αφορούν την Ήπειρο. Γι’ αυτό, σήμερα, περισσότερο από πότε, είναι απαραίτητη η λειτουργία και η δράση της», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Συνομοσπονδία, ανέφερε ότι «είναι εξαιρετικά δυσάρεστο μια...
ιστορική Συνομοσπονδία να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα» και τόνισε ότι οι βουλευτές Ηπείρου θα πρέπει να στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν την επίλυση των προβλημάτων αυτών, ώστε να συνεχίσει η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της.«Η Ήπειρος παραμένει διαχρονικά στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης και είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλλουμε στο να γίνει η Ήπειρος χώρος ανάπτυξης και ζωής για όλους», επισήμανε.Η βουλευτής Άρτας, αναφέρθηκε ειδικότερα στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες Υγείας στον Νομό Άρτας και ιδιαίτερα τα κέντρα Υγείας Βουργαρελίου, Καλεντίνης και Αγνάντων, εξαιτίας της υποστελέχωσης και της έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής.«Η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας, εκτός των άλλων, οφείλεται στη μετανάστευση πολλών νέων γιατρών στο εξωτερικό, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας για τους νέους επιστήμονες» επισήμανε και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά.







Ανεπανάληπτο και μοναδικό το Μεγάλο Ηπειρώτικο πανηγύρι της Πανηπειρωτικής, στο θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Το «Μεγάλο Ηπειρώτικο Πανηγύρι»
νο﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽κριμες διαχρονικά σε αυτοηθινοέκανε τη μεγάλη διαφορά!


Το «Μεγάλο Ηπειρώτικο Πανηγύρι» που οργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με τους Συλλόγους Ηπειρωτών Δυτικής Αττικής το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας έκανε τη μεγάλη διαφολη δ﷽﷽﷽﷽﷽﷽ο Πέτρας έκανε τη MEG;ALH Dρά! Τη μεγάλη διαφορά σε μαζικότητα από όλες τις άλλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε και ﷽﷽﷽﷽﷽ζικστην Πέκανε τη MEG;ALH Dά η Π.Σ.Ε. στην Πέτρα τα περασμένα χρόνια, με τη συμμετοχή πάνω από 2.000 ξενιτεμένων Ηπειρωτών και φίλων της Ηπείρου. Τη μεγάλη διαφορά ακριβώς σε σχέση με αυτή την αδιαμεσολάβητη, ενεργητική συμμετοχή, αφού φέτος οι χιλιάδες θεατές ήταν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς.
Τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με την ίδια την προετοιμασία και τη διοργάνωση της βραδιάς, φέτος η συμμετοχή των Ηπειρώτικων Συλλόγων από την Πετρούπολη, το Ίλιον, το Χαϊδάρι, τον Ασπρόπυργο, το Περιστέρι, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τους Αγίους Αναργύρους, τις Αχαρνές, δίπλα στην Π.Σ.Ε. ήταν περισσότερο μαζική, ενεργητική παρά ποτέ άλλοτε, έκαναν τη γιορτή πραγματικά δική τους υπόθεση, πρωταγωνιστώντας στην προετοιμασία και τη διοργάνωση. Τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με την αξιοποίηση του χώρου της Πέτρας, πρώτη φορά στα 32 χρόνια λειτουργίας του χώρου στήθηκε έτσι μια εκδήλωση, αξιοποιώντας όλο τον ελεύθερο χώρο, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα διοργάνωσης κι εξάπλωσης μεγάλων συμμετοχικών εκδηλώσεων, εισπράτοντας τον έπαινο των ανθρώπων του Θεάτρου Πέτρας που αναγνώρισαν σε αυτή τη βραδιά μια από τις ομορφότερες διαχρονικά σε αυτό τον διακεκριμένο χώρο πολιτισμού.
Η μεγάλη διαφορά έγινε με τον πιο ανεπιτήδευτο, δοκιμασμένο τρόπο, τον τρόπο των Ηπειρώτικων πανηγυριών. Η Π.Σ.Ε. άνοιξε την περασμένη περίοδο το διάλογο για τα Ηπειρώτικα πανηγύρια σήμερα, για όσα τα ταλανίζουν τραυματίζοντας τη σχέση των Ηπειρωτών με την ίδια τους την παράδοση. Και σαν κορύφωση της πιο πλούσιας πολιτιστικά χρονιάς, μετά από σειρά πετυχημένων, ποιοτικών εκδηλώσεων, επέλεξε όσα κουβέντιασε με τα μέλη της να τα δοκιμάσει στην πράξη, διοργανώνοντας το «Μεγάλο Ηπειρώτικο Πανηγύρι».

Το πανηγύρι απλώθηκε σε όλο το χώρο ανάμεσα στις δύο σκηνές του Θεάτρου Πέτρας. Με πατάρι πανηγυριώτικο και όχι εξέδρες για τους μουσικούς, με πολύχρωμες γιρλάντες και όχι με προβολείς, κατά τον παλιό τρόπο της πατρίδας. Ο κόσμος απλώθηκε τριγύρω ακτινωτά, σε μεγάλα τραπέζια. μεγάλες παρέες που μας έφεραν πιο κοντά, περισσότερους μαζί. Και πιο πίσω, τα πανηγυριώτικα καζάνια και κρασί και τσίπουρο, για πόση και βρώση των πανηγυριστών.