Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Ηγουμενίτσας. Καταγραφή ζημιών από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα


ΠΈΜΠΤΗ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2014


Δήμος Ηγουμενίτσας : Καταγραφή ζημιών από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Καλούνται οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της Τρίτης 2/12/2014 να το δηλώσουν άμεσα στο Δήμο Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στη γραμματεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (κα. Μαρία Νάκα) η οποία βρίσκεται στον 3ο Όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα 46100) 
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2665361103


ΤΡΊΤΗ, 2 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2014

Απίστευτη κακοκαιρία σε όλη την Ήπειρο

Δρόμοι ποτάμια και υπερχειλισμένοι χείμαρροι συμπληρώνουν το χαώδες σκηνικό σε όλη τη Θεσπρωτία


Απίστευτη κακοκαιρία έφεραν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ήπειρο. Στα Γιάννενα και στην Ηγουμενίτσα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εγκλωβιστεί στη Βρυσέλλα Φιλιατών οδηγοί μιας και ο δρόμος έχει αποκλειστεί.
Μέχρι στιγμής έχει κλείσει η παραλιακή οδός Ηγουμενίτσας που αποπερατώθηκε πριν λίγους μήνες, όπως και το τμήμα της εθνικής οδού από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Πλαταριά.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο Μαυρούδι, από τον τεράστιο όγκο νερών καθώς κάθε ρέμα μέσα σε λίγα λεπτά μετατράπηκε σε ποτάμι.

Η ίδια εικόνα με δρόμους χείμαρρους επικράτησε στους Φιλιάτες, τα Σύβοτα και την Πλαταριά.
Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας κινήθηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις και εργάζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία. Η Πυροσβεστική υπηρεσία μέχρι στιγμής έχει δεχθεί πάνω από 50 κλήσεις για απεγκλωβισμό από σπίτια και οχήματα μόνο στα όρια της Ηγουμενίτσας.
Κλειστός παραμένει ο οδικός άξονας Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας στο ύψος του κάμπου της Σελέυκειας. Κατάπτωση απομόνωσε την περιοχή Τζούμα Φιλιατών ενώ συνεργεία της Περιφέρειας έχουν σπεύσει στην περιοχή.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν με ένταση και τη νύχτα, θα υπάρξει πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα συνεχιστούν το βράδυ της Τετάρτης.
Στο κέντρο της πόλης η ορατότητα ήταν περιορισμένη, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Και η Δωδώνης, όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες, στο ρεύμα εισόδου προς την πόλη, έγινε και πάλι χείμαρρος.
Οι δρόμοι πλημμύρισαν και στην περιοχή της Λιμνοπούλας, ενώ ένα όχημα ακινητοποιήθηκε. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της τροχαίας και της αστυνομίας.
Από τις συνεχείς αστραπές και τους κεραυνούς υπήρξαν μικροδιακοπές ρεύματος που έβγαλαν εκτός λειτουργίας κάποιους σηματοδότες και γι' αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Βροχή οι κλήσεις στο κέντρο της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων. Δεκάδες είναι αυτοί που ζητούν τη συνδρομή της Υπηρεσίας τόσο για άντληση υδάτων, από υπόγεια που έχουν πλημμυρίσει όσο και για κοπές δέντρων.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους Αγίους Αποστόλους, τη Βρυσούλα, τα Καρδαμίτσια αλλά κι αλλού.
Οι περισσότεροι δρόμοι στο λεκανοπέδιο έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.
Σε πολλά σημεία εργάζονται συνεργεία του δήμου για την επίλυση των προβλημάτων, η οποία γίνεται πιο δύσκολη, εξ αιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης.
Σημειώνεται ότι την τελευταία ώρα κι εξ αιτίας του δυνατού αέρα, σημειώνονται πτώσεις δέντρων και κλαδιών σε πολλά σημεία του λεκανοπεδίου.







ΠΈΜΠΤΗ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2014
Λίμνες από λάσπη... Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί ακόμη σε πολλές περιοχές της Θεσπρωτίας.
Λίμνες από λάσπη που άφησε πίσω της η καταιγίδα που σάρωσε την περιοχή. Συνεργεία των Δήμων, της Πυροσβεστικής και της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκονται επί ποδός, προσπαθώντας να απομακρύνουν χώματα, χαλίκια και φερτά υλικά, τα οποία μετέφεραν τα νερά της βροχής.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι στην πόλη της Ηγουμενίτσας η παραλιακή οδός είχε καλυφθεί με 10 εκατοστά λάσπης ενώ το πυροσβεστικό σκάφος προσπαθούσε επί ώρες, εκτοξεύοντας νερό να ξεπλύνει από τη λάσπη τους προβλήτες του λιμανιού.





Πλημύρισε ο δρόμος από και προς Ηγουμενίτσα στην Βρυσέλα
3 Δεκέμβρη 2014

Η χθεσινή βροχή είχε αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο Καλαμάς!
Σε λιμνοθάλασσα μετατράπηκε ο κάμπος των Φιλιατών!!! Υπερχείλιση του Καλαμά απειλεί καλλιέργειες και χωράφια σε πάνω από 16 χωριά στην περιοχή!!!
Οι αγρότες της περιοχής έχουν φτάσει τα όρια της απόγνωσης.
Η ισχυρή βροχόπτωση πλημμύρισε και την πλατεία της πόλης των Φιλιατών.