Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου με μαρτυρίες 20 αγωνιστών της Αριστεράς



Αγαπητοί συνάδελφοι και συμπατριώτες

Σας παρακαλώ να ενημερώσετε το κοινό σας (αναγνώστες- ακροατές- τηλεθεατές), για την παρουσίαση του βιβλίου μου με τίτλο «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ- Μαρτυρίες συλληφθέντων αγωνιστών 40 χρόνια μετά το χτύπημα στο κλιμάκιο του ΚΚΕ το 1974», που κυκλοφόρησε φέτος από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ και διατίθετε στα βιβλιοπωλεία. Το βιβλίο αποτελεί ένα ντοκουμέντο της σύγχρονης ιστορίας, καθώς 20 απο τους αγωνιστές που συνελήφθησαν το Φλεβάρη του 1974 για την αντιδικτατορική τους δράσημιλούν για τα βασανιστήρια που υπέστησαν ενώ παράλληλα ο καθένας τους δίνει τη δική του απάντηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το επίκαιρο θέμα της κοινής δράσης και των συμμαχιών της Αριστεράς

Την ερχόμενη εβδομάδα έχω προγραμματίσει να γίνει παρουσίαση του βιβλίου μου, στην Παραμυθιά (17/12), στα Γιάννενα (19/12) και στηνΚέρκυρα (20/12)

Με την ελπίδα ότι θα προβάλετε τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων καθώς και ενημερωτικό υλικό, σχετικό με το περιεχόμενο του βιβλίου μου αλλά καιθα καλύψετε δημοσιογραφικά τη συζήτηση που θα γίνει, σας στέλνω σε συνημμένα αρχεία:

1) 3 προσκλήσεις, που αναφέρονται στις ημερομηνίες των εκδηλώσεων (ημέρα και ώρα) στην Παραμυθιά, τα Γιάννενα και την Κέρκυρα καθώς και τους συμπατριώτες μας που θα μιλήσουν για το βιβλίο μου.

2) Το Δελτίο Τύπου των εκδόσεων ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

3) Τα ονόματα των 20 συλληφθέντων αγωνιστών που δέχτηκαν να μιλήσουν για τα βασανιστήρια που υπέστησαν καθώς και τις αγωνίες τους για την κοινή δράση των κομμάτων της Αριστεράς.

4) Συνοπτικό ρεπορτάζ που έγραψα ο ίδιος και συμπεριλαμβάνει όλα τα παραπάνω (στοιχεία για την βιβλιπαρουσίαση).

Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ.

Λάμπρος Τόκας
(συνταξιούχος δημοσιογράφος)


Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή τυχόν ενδιαφέρον για συνέντευξη μαζί μου, καλέστε με στο τηλέφωνο 6973737653






Πρόσκληση στην παρουσίαση βιβλίου με μαρτυρίες 20 αγωνιστών της Αριστεράς

Ο συμπατριώτης μας Λάμπρος Τόκας- συνταξιούχος δημοσιογράφος από τη Σαμωνίβα Θεσπρωτίας- παρουσιάζει την ερχόμενη εβδομάδα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, τα Γιάννενα και την Κέρκυρα, το βιβλίο του με τίτλο «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ- Μαρτυρίες συλληφθέντων αγωνιστών 40 χρόνια μετά το χτύπημα στο κλιμάκιο του ΚΚΕ το 1974». Πρόκειται, στην ουσία, για ένα ντοκουμέντο, καθώς στις σελίδες του βιβλίου φιλοξενούνται οι προσωπικές μαρτυρίες 20 συλληφθέντων αγωνιστών (*) για τα βασανιστήρια που υπέστησανγια την αντιδικτατορική τους δράση καθώς επίσης και οι απαντήσεις που δίνει ο καθένας τους στο ερώτημα στα προβλήματα που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι προσπάθειες για την κοινή δράση και τις συμμαχίες των κομμάτων της Αριστεράς.
Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις για την παρουσίαση του βιβλίου θα γίνουν:
Ø  Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μμ στην  Παραμυθιά, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεωνΚαρκαμίσι.Στην εκδήλωση, που διοργανώνει  ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς  και θα συντονίσει ο πρόεδρός του κ. Νίκος Γώγος, θα μιλήσουν ο δικηγόρος κ. Κώστας Γεωργίου και ο συγγραφέας.
Ø  Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μμ, στα Γιάννενα, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου (οδός Ναπολέοντος Ζέρβα 28-30). Στην εκδήλωση  θα μιλήσουν ο κ. ΑπόστολοςΠαπαϊωάννου(ομότιμος καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), ο κ Ζώης Γαλατάς ( γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων) και ο συγγραφέας. Τη συζήτηση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Γκόντζος.
Ø  Το Σάββατο 20 Δεκέμβρηκαι ώρα 8 μμ στην Κέρκυρα στο βιβλιοπωλείο «ΠΛΟΥΣ» (Νικηφόρου Θεοτόκη 91). Στην εκδήλωση- αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός κ. Αλεξάνδρα Παγιατάκη-  θα μιλήσουν οι κ.κ. Μίλτος Βασιλείου(πανεπιστημιακός , ιατρός- πνευμονολόγος) και Γιώργος Κατσαΐτης(δημοσιογράφος, εκδότης της εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» και ο συγγραφέας.
Και στις 3 εκδηλώσεις, μετά τις ομιλίες των εισηγητών για το βιβλίο, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινόγια το περιεχόμενο του βιβλίου και άλλα θέματα που θίγει ο συγγραφέας.
(*) Στο βιβλίο καταθέτουν τις προσωπικές τους μαρτυρίες οι αγωνιστές: Δημήτρης Τόκας, Πάνος Παπαδόπουλος, Κάλλια Τουρνάκη, Κατερίνα Παπαγκίκα, Σπύρος Κουρσάρης, Στέφανος Πάντος-Κίκκος, Ιωάννα Μακρή, Άγγελος Βλάσσης, ΑρουσιάκΑϊδινιάν, Δημήτρης Παντάκας, Αρκάδιος Κατσικάκης-Μανουσάκης, Τάκης Κοντογιάννης, Χρηστός Ράπτης, Δημήτρης Μπουρνούς, Νίκος Τσικόπουλος, Στέλιος Ορφανός, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Τσοπανίδης, Θανάσης Αποστολάς. Επίσης, υπάρχει προφορική μαρτυρία του Κώστα Κάππου, συνοπτικές μαρτυρίες άλλων 4 αγωνιστών, αποσπάσματα από την απολογία της Μίνας Γιάννου στο Στρατοδικείο, αποσπάσματα από την απολογία του Νίκου Καλούδη στο Στρατοδικείο καθώς και η μαρτυρία ενός πρώην ΕΣΑτζή. Τέλος παρατίθενται αναλυτικά βιογραφικά των συλληφθέντων.