Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τέλος εποχής για την εφορία Παραμυθιάς

Τέλος εποχής για την εφορία Παραμυθιάς από 1 Δεκεμβρίου
Όπως είχαμε γράψει, η εφορία Παραμυθιάς κλείνει και μεταφέρεται στην Ηγουμενίτσα, ένεκα του φορολογικού Καλλικράτη. Από 1 Δεκεμβρίου, οι υποθέσεις που αφορούν την ΔΟΥ Παραμυθιάς, θα διεκπεραιώνονται από τα γραφεία της υπηρεσίας στην πρωτεύουσα του νομού.
Το σχέδιο προβλέπει ένα μεγάλο μέρος των υποθέσεων, όπως το κεφάλαιο, οι ενημερότητες, πιστοποιήσεις κλπ, από ένα σημείο και μετά, να διεκπεραιώνονται από το ΚΕΠ του Δήμου Σουλίου, αλλά αυτό απαιτεί...χρονοβόρες διαδικασίες που αφορούν την εκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού και ενδεχομένως την στελέχωση με επιπλέων άτομα. Ένα μεγάλο μέρος των εργασιών θα μπορούν να διεκπεραιωθούν μέσω ίντερνετ, ενώ οι εφορίες που θα μείνουν σε λειτουργεία θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον έλεγχο φυσικών και νομικών προσώπων. Σε ό,τι αφορά την καταβολή των φόρων θα γίνεται είτε μέσω του ΚΕΠ είτε μέσω των τραπεζών όπως και σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως με πρωτοβουλία του Δήμου Σουλίου προτάθηκε η παραχώρηση δημοτικού κτηρίου στο κέντρο της Παραμυθιάς (παλιό Γυμνάσιο) για την στέγαση της εφορίας ωστε να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα, κάτι που όπως φαίνεται δεν έγινε δεκτό από το υπουργείο οικονομικών. Το παράδοξο είναι πως η εφορία Παραμυθιάς δεν υπάρχει στην σχετική λίστα με της υπό κατάργηση εφορίες ανά την Ελλάδα, στην οποία υπάρχουν οι κάτωθι: Πάργας, Τροπαίων, Ακράτας, Κλειτορίας, Ανδρίτσαινας, Βάρδας, Τυμπακίου, Καστελίου Πεδιάδος, Ληξουρίου, Νεάπολης Βοΐου, Δερβενίου, Αερόπολης, Κροκέων, Νεάπολης, Πλωμαρίου, Μήθυμνας, Φιλιατρών και Καρλοβασίου.

Όπως και να έχει, η Παραμυθιά αποδυναμώνεται αφού μετά τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, το Εσπερινό Γυμνάσιο και την εφορία, ίσως σειρά να πάρει το Ειρηνοδικείο και ποιος ξέρει τι άλλο.
http://www.e-igoumenitsa.gr/home/thesprotia/7164--------1-.html