Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

e-mail που λάβαμε


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Οι κυβερνήσεις της Τρόικας, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, εξοντώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια, κόβοντας μισθούς και συντάξεις, διαλύοντας την Υγεία και την παιδεία και επιβάλλοντας χαράτσια και φόρους.
Έχουμε βαρεθεί να ακούμε για τους «σωτήρες» της χώρας, που βυθίζουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε «υπεύθυνους διαχειριστές» που το μόνο που ξέρουν είναι να ξεπουλάν τον πλούτο του Ελληνικού λαού. Έχουμε βαρεθεί να μας ζητάνε θυσίες για «να μείνουμε στο Ευρώ», που το μόνο που έφερε στη ζωή μας είναι η ακρίβεια, η ανεργία και η κατοχή της χώρας από τους τοποτηρητές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Σήμερα μας ζητάν να κόψουμε από το φαγητό των παιδιών μας για να γεμίσουμε τις τσέπες των δανειστών της χώρας και των τραπεζών. Με πρωτοφανή κυνισμό η -ετοιμοθάνατη πλέον- κυβέρνηση Παπανδρέου ψήφισε την καταβολή «Έκτακτου Φόρου Ακινήτων», απειλώντας να κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν.
Τη στιγμή που ο κλεμμένος ιδρώτας των εργαζόμενων φυγαδεύεται στην Ελβετία, οι σύγχρονοι Τσολάκογλου εκβιάζουν τους ηλικιωμένους να πληρώσουν ξανά για το σπίτι που απέκτησαν με τους κόπους μιας ζωής, απειλούν τους εργαζόμενους που ακόμη πληρώνουν δόσεις και τόκους στις τράπεζες, οδηγούν στην απόγνωση τους απολυμένους και τους άνεργους.
Φτάνει πια! Το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν το πληρώνουμε! Δεν τα φάγαμε μαζί με τον Πάγκαλο! Με όπλο την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα θα αντισταθούμε στα χαράτσια!
Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αρνούνται να υποκύψουν στον εκβιασμό και αρνούνται να πληρώσουν. Αυξάνονται καθημερινά οι δήμοι που προτρέπουν και βοηθούν τους δημότες να αντισταθούν στον εκβιασμό. Μετά τη Νέα Ιωνία, τον Δήμο Σαρωνικού, το Ψυχικό, τον Κορυδαλλό και την Φιλοθέη και ο Δήμος Ιλίου, ακολουθεί τον ίδιο δρόμο: Με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, καλεί όσους δεν θέλουν (ή δεν μπορούν) να πληρώσουν το ειδικό τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, να προσκομίσουν στη νομική υπηρεσία του δήμου φωτοτυπία του λογαριασμού και το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών προκειμένου να το γνωστοποιήσει με ομαδικό εξώδικο στη ΔΕΗ, παρέχοντας ταυτοχρόνως οποιαδήποτε νομική συνδρομή.
Καλούμε το Δήμο Ιωαννιτών και όλους του Δήμους της Ηπείρου να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Καλούμε, τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, τα σωματεία, τους συλλογικούς φορείς και όλο το λαό να δώσουν σε όσους μας ζητάν να σκύψουμε το κεφάλι ένα μάθημα αλληλεγγύης, αγώνα και αξιοπρέπειας: Κανένα σπίτι να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα !
Στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στα χωράφια, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, να αγωνιστούμε για το δίκιο του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Να τσακίσουμε τους επίδοξους διαχειριστές της εξαθλίωσής μας, με όπλο τις απεργίες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και τη συλλογική αντίσταση και ανυπακοή ! Δύναμή μας η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη!
M Δεν αναγνωρίζουμε και δεν πληρώνουμε κανένα χρέος! Στάση πληρωμών - Διαγραφή τώρα!
M Όχι στο ευρώ και την ΟΝΕ - Όχι στις πολιτικές της λιτότητας και της ανεργίας!
M Οι τράπεζες και οι κοινωφελείς υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ύδρευση) στα χέρια των εργαζόμενων!
M Όχι στα χαράτσια και την ακρίβεια - Αυξήσεις τώρα σε μισθούς και συντάξεις!
M Κάτω οι κυβερνήσεις τις φτώχειας, της καταστολής και της υποταγής!
M Έξω η τρόικα και τα τσιράκια της! Να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του!

Δ.Ρ.Α.ΣΥ. - Α.Ρ.Π.Η.

«
Από TVXS. 08-11-11.
Αυξάνονται καθημερινά οι δήμοι που προστίθεται στον κατάλογο εκείνων που προτρέπουν ή βοηθούν τους δημότες να μην πληρώσουν το έκτακτο Τέλος Ακινήτων μέσω ΔΕΗ, σύμφωνα με τo e-aftodioikisi.gr. Μετά τη Νέα Ιωνία, τον Δήμο Σαρωνικού, το Ψυχικό και την Φιλοθέη και ο Δήμος Ιλίου, ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.
Με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, καλεί τους «πολίτες που επιλέγουν, με δική τους ευθύνη παρά τον Ν. 4021/11, να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και όσοι δε δύνανται για αποδεδειγμένα αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας να καταβάλλουν το σχετικό τέλος» να προσκομίσουν στη νομική υπηρεσία του δήμου:
α) φωτοτυπία του λογαριασμού και
β) το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών πλην του ειδικού τέλους, προκειμένου να το γνωστοποιήσει με ομαδικό εξώδικο στη ΔΕΗ, παρέχοντας ταυτοχρόνως οποιαδήποτε νομική συνδρομή.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, «ο δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προκειμένου κανένα σπίτι μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».
Εν τω μεταξύ, ο ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Δήμος Κορυδαλλού που προχωρά σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά για να παρέχει νομική υποστήριξη σε όσους δημότες επιλέγουν να μην πληρώσουν το Τέλος Ακινήτων.
"Οι δημότες του Κορυδαλλού, όπως και το σύνολο των ελλήνων πολιτών βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή συρρίκνωση του εισοδήματος τους. Νέοι, συνταξιούχοι, υπάλληλοι, εργαζόμενοι, οι πιο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η φοροδιαφυγή και οι ελαφρύνσεις σε όσους έχουν. Ήδη οι έλληνες πολίτες έχουν κληθεί να καταβάλλουν μια σειρά από εισφορές και τέλη (ΕΚΑΣ, έκτακτη εισφορά εισοδήματος κτλ.), αλλά και να υποστούν τις συνέπειες των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου, νέο μισθολόγιο, αύξηση του ΦΠΑ και άλλα επώδυνα μέτρα" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
"Ως δημοτική αρχή γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της δεινής οικονομικής κατάστασης την οποία βιώνουν οι συμπολίτες μας, με την ανεργία να καλπάζει και το φαινόμενο της φτώχιας να χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσότερων δημοτών. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για να δώσει τη χαριστική βολή στις οικογένειες μέσου και χαμηλού εισοδήματος" σημειώνεται.
"Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, το αδιέξοδο και την κοινωνική αδικία για εκατοντάδες οικογένειες επιλέγουμε να σταθούμε αρωγοί σε όσους συμπολίτες μας αδυνατούν να προχωρήσουν στην πληρωμή του ειδικού τέλους και για αντικειμενικούς λόγους επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στέλιου Μανουσάκη αποφασίστηκε η νομική υποστήριξη των δημοτών που δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος από τη νομική υπηρεσία του Δήμου και ομάδα δικηγόρων- μελών του ΔΣΠ" καταλήγει η ανακοίνωση.