Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στο Εθνικό Μουσείο Συγχρονης Τέχνης στον ηπειρώτη συνθέτη Δημήτρη Δραγατάκη

e-mail που λάβαμεΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Geistliche Meditation
Πνευματικός στοχασμός
Συναυλία με έργα Φίλιππου Τσαλαχούρη

Αφιέρωμα στα 10 Χρόνια από το θάνατο του συνθέτη
Δημήτρη Δραγατάκη (1914-2001)

Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011, 20.30 μ.μ
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο της πολιτικής του για την προώθηση διακαλλιτεχνικών συνεργασιών φιλοξενεί στο χώρο της τρέχουσας έκθεσης Νίνα Παπακωνσταντίνου, Αντί γραφής τη συναυλία με τίτλο Geistliche Meditation (Πνευματικός στοχασμός) του Φίλιππου Τσαλαχούρη την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 20.30 μ.μ.

Όπως σημειώνει ο γνωστός Έλληνας συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης, οργανωτής της εκδήλωσης, η συναυλία πραγματοποιείται «με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου έλληνα συνθέτη Δημήτρη Δραγατάκη», του οποίου υπήρξε μαθητής.

Συμμετέχουν οι πιανίστες Τίτος Γουβέλης και Ελισάβετ Κουναλάκη, οι μεσόφωνες Έλενα Μαραγγού και Ευγενία Καλοφώνου, η βιολονίστα Αγγέλα Γιαννάκη, το γυναικείο φωνητικό σύνολο Opus Femina κ.ά.

Θα ακουστούν τα έργα του Φίλιππου Τσαλαχούρη Εσπερινός, Stabat Mater αλλά και σε πρώτη εκτέλεση ο Πνευματικός στοχασμός (Geistliche Meditation) επάνω σε ένα κοράλ του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
Θα ακουστούν επίσης έργα των Παναγιώτη Μπερετζίκη, Κωνσταντίνου Παντελίδη και Φραγκούλη Καραγιαννόπουλου.

Tη συναυλία θα προλογίσει ο συνθέτης και μαέστρος Θεόδωρος Αντωνίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β’ 17 -19 & Ρηγίλλης, Αθήνα, 10675 Τηλέφωνα: 210 92.42.111 – 3, Fax: 210 92.45.200, protocol@emst.gr, pressoffice@emst.gr www.emst.gr, http://fixit-emst.blogspot.com