Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Για την συναυλία του Goran Bregovic που έγινε στα Γιάννενα

Για την συναυλία του Goran Bregovic

Επεισοδιακή ήταν η συναυλία που έδωσε o goran bregovic στα Γιάννενα. Μια ομάδα νεαρών εισέβαλε μέσα στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ,χωρίς μάλιστα να πληρώσουν εισητήριο!Λίγη ώρα αργότερα άρχισαν να πετούν μπουκάλια,να φωνάζουν και να ενοχλούν τον πολύ γνωστό καλλιτέχνη.Ο bregovic διέκοψε την συναυλία και μετά από λίγη ώρα επανήλθε μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες του κόσμου.Λίγα λεπτά μετά την επανεμφάνισή του στην σκηνή,οι νεαροί άρχισαν εκ νέου να φωνάζουν,να ανεβαίνουν στην πίστα και να δημιουργούν προβλήματα στον bregovic και τους συνεργάτες του.Ο Καλλιτέχνης αποχώρησε,η συναυλία ματαιώθηκε και ο κόσμος έφυγε εκνευρισμένος.Δυστυχώς οι διοργανωτές δεν κατάφεραν να περιφρουρήσουν την συναυλία.
epirusgate.blogspot. 5/9/09
 
Ήταν μια υπέροχη φεγγαρίσια βράδια, που θα μπορούσε να γίνει μεθυστική εάν δεν υπήρχαν οι κύριες και οι κύριοι με τις νυκτερινές τους εμφανίσεις που ήθελαν να το κάνουν μέγαρο. Αλλά και οι νεαροί- ες που ήθελαν να το μετατρέψουν σε συναυλία του Σάκη Ρουβά χορεύοντας στην πίστα αγκαλιά με το καλλιτέχνη. Αναφέρομαι σαφώς για την συναυλία του goran bregovic στα Γιάννενα που τόσα στρεβλά γράφτηκαν.
Καταρχήν η συναυλία έγινε κατά 99% , απλά δεν ολοκληρώθηκε όπως έπρεπε να ολοκληρωθεί. Άρχισε πανέμορφα με τα πνευστά να κατεβαίνουν μέσα από το κοινό˙ με την μεθυστική ατμόσφαιρα να χαλάει το «ντου» κάποιων νεαρών που ήθελαν να μην πληρώσουν το ακριβούτσικο εισιτήριο. Με παρέμβαση του ίδιου του καλλιτέχνη τους επιτραπεί να μπουν δωρεάν και να καθίσουν μπροστά από την σκηνή. Χορεύοντας όλο το υπόλοιπο 2ωρο περίπου της συναυλίας, ενοχλώντας ελαφρώς κάποιους «σοβαρούς» κύριους-ες. Φωνάζοντας συχνά το σύνθημα εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι μέγαρο!!!!
Όλα φαινόταν πως θα ολοκληρώνονταν κανονικά. Σε κάποιο όμως από τα τελευταία τραγουδια, κάποια νεαρά ένιωσε την ανάγκη και την παρόρμηση να ανέβει στην σκηνή και να λικνιστεί μπροστά στο κοινό, κλέβοντας την παράσταση. Η παρέμβαση της ασφάλειας της συναυλίας προκάλεσε μια μικρή συμπλοκή επάνω στην σκηνή με τους νεαρούς που σήμανε και το σχετικά άδοξο τέλος της συναυλίας.
Αυτά για ένα γεγονός που δεν ήθελε να είναι ούτε μέγαρο, αλλά ούτε και πίστα που όμορφες λικνίζονται μπροστά σε καλλιτέχνες. Όσο για την τιμή του εισιτηρίου αυτή είναι μια άλλη μεγάλη πικρή ιστορία!!!!!
http://argird.blogspot.com/ 7/9/09


 
Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Πανωσουδενιωτών για τα επεισόδια στη συναυλία
Ο Goran Bregovic επισκέφτηκε μετά από 12 χρόνια τα Ιωάννινα για μια συναυλία την περασμένη Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στο θέατρο του Φρόντζου. Όλα ήταν ιδανικά, το γεμάτο φεγγάρι φώτιζε την πόλη και το θέατρο, ο κόσμος ολόκληρης της Ηπείρου αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας αγκάλιασε την προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου των Πανωσουδενιωτών και η συναυλία - για χάρη της γιαννιώτικης αγοράς - ξεκίνησε 20 λεπτά πριν τις 10. Ο σπουδαίος μουσικός ανέβηκε στη σκηνή με εμφανώς καλή διάθεση, "κέρασε" τους μουσικούς του και έδειχνε πολύ ενθουσιασμένος από την αθρόα προσέλευση του κοσμου. Συνδιάζοντας ιδανικά την βαλκανική παράδοση με τους ρόκ ρυθμούς και τα soundtracks με τη μουσική για όπερα, απέδειξε σε όλους τους παρευρισκόμενους πως δεν θεωρείται τυχαία ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς της γενιάς του. Μοναδικό μελανό σημείο της βραδιάς μια ομάδα νεαρών οι οποίοι αγνοώντας το έργο του καλλιτέχνη, μπήκαν στο θέατρο αρνούμενοι να πληρώσουν εισιτήριο - θεωρώντας πιθανώς τους εαυτούς τους ξεχωριστούς - σπρώχνοντας, βρίζοντας και απειλώντας τους ανθρώπους του πολιτιστικού συλλόγου. Καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας δε, αδιαφορώντας για τις παρεκλήσεις του καλλιτέχνη και του κοινού, με την προκλιτική τους συμπεριφορά έκαναν πολύ κακή εντύπωση σε όλους, μη σεβόμενοι ακόμα και αυτούς που χόρευαν δίπλα τους. Κάποιοι από αυτούς στο πρότελευταίο τραγούδι ανέβηκαν στη σκηνή, οδηγώντας τη συναυλία σε πρόωρο τέλος. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανωσουδενιωτών και ο Goran Bregovic θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά το κοινό που μοιράστηκε μαζί τους την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού, ζητούν συγγνώμη για την όποια αναστάτωση και λυπούνται εκείνους που η έλλειψη κουλτούρας και πολιτισμού και η αντικοινωνική τους συμπεριφορά δεν επέτρεψε στους ίδιους να χαρούν μια όμορφη βραδιά. Σύλλογος Πανωσουδενιωτών
epirusgate.blogspot. 8/9/09



sinavlia giannena
από gianiotis 5:25πμ, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009(Τροποποιήθηκε 6:03πμ, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009) θεματικές: Κρυμμένες ειδήσεις
ti egine kai akirwthike i sinavlia tou bregovic?
Molis diavasa se topiko site oti i sinavlia tou goran bregovic simera sto frotzo akirwthike afou kapoia atoma pou eixan mpei xwris na plirwsoun anevikan sti skini kai episis oti petaxtikan mpoukalia. Kanenas pou itan paron mporei na enimerwsei? Den empistevomaste kai poli ta MME...
Φίλε μου
από @ 6:03πμ, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009
πολιτικό είναι το σάιτ, δεν υπάρχει πολιτικός λόγος να αναφέρουμε κάθετι που έχει να κάνει με επεισόδια. Φιλικά
ΤΑ ΖΩΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
από ΒΕΡΓΗΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.
Τα χτεσινα επεισοδια που ματαιωσαν την συναυλια του BREGOVIC μας θυμισαν την αποχωρηση απο την σκηνη του ERIC BURDON στην Πρέβεζα ,οταν ο καλλιτέχνης δεχτηκε στο κεφαλι ενα μπουκαλι μπυρας,και τότε οι πρωταγωνιστες ηταν Γιαννιωτες.Οι άνθρωποι είναι ακόμη πολυ πίσω δυστυχώς και το απεδειξαν για μια ακομη φορα΄.
ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ..ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΖΩΟΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ
από ΦΟΙΤΗΤΗΣ
ΔΕΝ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑΤΡΑΧΟΥΠΟΛΗ.....
Τα παιδια ειναι συνηθισμενα απο τα πανηγυρια του χωριού τους και θελουν να χορεουν με κλαρινα και ζουρναδες......γκλιτσα τσαρουχι και ντορβαδες αυτοι ειναι οι ανθρωποι που θελουν ....και συναυλιες ..αλλα τζαμπα.
από athens indymedia