Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Και πάλι απλήρωτες εφημερίες στα νοσοκομεία της Ηπείρου - Βορειοηπειρότες μαθητές στα σχολεία Ιωαννίνων Θεσπρωτίας - Hγουμενίτσα, λιμάνι μεταναστών

 
Και πάλι απλήρωτες εφημερίες
από αναδημ/ης 5:00μμ, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009
Καταγγελία της ΕΙΝΗ
Και πάλι απλήρωτες εφημερίες
Οι απλήρωτες εφημερίες συνεχίζουν να αποτελούν βραχνά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) με παρέμβασή τους καταγγέλλει επιπλέον εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Λέγκα σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ισοκατανομή της δαπάνης των εφημεριών κατά μήνα προκειμένου να δοθεί η έγκριση πληρωμής τους. «Αλλιώς καλεί τις διοικήσεις των νοσοκομείων να περικόψουν το πρόγραμμα εφημερίας. Η λογική αυτή μεταφράζεται στο ότι αν ο μήνας έχει 31 αντί για 30 ημέρες ή έχει 9 αργίες αντί για 8 οι εφημερεύοντες στο νοσοκομείο θα πρέπει να είναι λιγότεροι» τονίζει. Σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης, οι διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν σκεφτεί «να πλαστογραφήσουν τις καταστάσεις των εφημεριών που πραγματοποιήθηκαν περικόπτοντας 1-2 εφημερίες από κάθε γιατρό για να πληρωθούμε δήθεν με τη διαθέσιμη πίστωση». Μια σκέψη που η ΕΙΝΗ την απορρίπτει, όπως επισημαίνει. Η ΕΙΝΗ ζητά την απόσυρση της εγκυκλίου του κ. Λέγκα όπως και να πληρωθούν οι εφημερίες βάσει του νέου ιατρικού μισθολογίου που ψήφισε η Βουλή τον Μάρτιο του 2009.
απο agon.gr
patras indymedia
 
 
18/9/09
Άδειασαν από μαθητές τα ελληνικά σχολεία στη Β. Ήπειρο έρχονται στα Γιάννινα και στη Θεσπρωτία
Μάταια ο Αναστάσιος προσπαθεί να τους συγκρατήσει. Όπως έλεγαν στελέχη της μειονότητας, στα περισσότερα σχολεία της Βορείου Ηπείρου έχει μειωθεί δραματικά ο αριθμός των μαθητών. Πολλοί είναι οι λόγοι γιʼ αυτή την κατάσταση, όπως η έλλειψη υποδομών, εκπαιδευτικών και συγγραμμάτων, αλλά και αστοχίες, ίσως και μεθοδευμένες ενέργειες παραγόντων εκείθεν και εκείθεν των συνόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας μεγάλος αριθμός από Βορειοηπειρωτόπουλα εγγράφηκαν μέχρι στιγμής σε σχολεία των Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, ενώ πρόκειται... να εγγραφούν και άλλα. Προσπάθεια να συγκρατηθούν οι μαθητές (Μειονοτικοί και Αλβανοί) στον τόπο τους, καταβάλλει η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Με τα πρότυπα και σύγχρονα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια όλων των βαθμίδων που διαθέτει σʼ ολόκληρη την χώρα και κυρίως στο νότιο τμήμα, δίνει την δυνατότητα σε εκατοντάδες νέους να κάνουν ποιοτικές σπουδές, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα. Όμως κύκλοι, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Αλβανία, επιχειρούν να αποτρέψουν τους μαθητές από το να φοιτήσουν στα εκπαιδευτήρια της Εκκλησίας. Αυτοί οι κύκλοι, φαίνεται πως παραγνωρίζουν τον αγωνιώδη προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου να συντηρήσει αυτά τα σχολεία προς όφελος της Αλβανικής κοινωνίας.
Πηγή, καθημερινή εφημερίδα Ιωαννίνων, Πρωϊνός Λόγος.



Συγκλονίζουν κάθε περαστικό οι εικόνες
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Λιμάνι της ελπίδας για χιλιάδες μετανάστες!
Μετά βασάνων ήλθαν από χώρες της Ασίας και καρτερικά περιμένουν να σκαρφαλώσουν στα πλοία για Ευρώπη!
Έχουν λιμάνι, αλλά δεν έχουν οδό διαφυγής! Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας πολλοί Ασιάτες μετανάστες εξακολουθούν να περιμένουν καρτερικά να φύγουν προς την Ευρώπη. Πρόσφατα βρεθήκαμε εκεί και μας είπαν ότι οι περισσότεροι από αυτούς διαμένουν στο δάσος πάνω από το λιμάνι και περιφέρονται γύρω από αυτό για να αρπάξουν την ευκαιρία… Να δύο από τις πολλές εικόνες που είδαμε. Έξι Αφγανοί ήταν συνέχεια μαζί. Την περισσότερη ώρα μάλιστα έκαναν κύκλο, «έκλειναν» και συζητούσαν μόνο μεταξύ τους. Τα πόδια ενός από αυτούς είναι σημαδεμένα. «Με χτύπησαν στα σύνορα» λέει δείχνοντας και λιγότερο μιλώντας, εξηγώντας ότι δάρθηκε στα σύνορα της Τουρκίας. Ξεκίνησε από το Αφγανιστάν έγκυος και έφθασε στην Πάτρα και ύστερα στην Ηγουμενίτσα μʼ ένα όνειρο. Να ταξιδέψει προς την Ιταλία. Καθισμένη μόνη στην προβλήτα ανάμεσα σε έναν σωρό από σακούλες «σούπερ μάρκετ» φίσκα με ρούχα και προσωπικά αντικείμενα, κοιτούσε συνέχεια χαμηλά. Δίπλα της, στα πόδια της ένα καλάθι, σκεπασμένο με μια κουβέρτα έδινε στην αρχή την εντύπωση της περιποιημένης αποσκευής. Παράταιρο, γιατί όλα τα άλλα γύρω της ήταν νάιλον τσάντες και πολυχρησιμοποιημένα σακίδια. Την προσπεράσαμε ξανά και ξανά ώσπου κάποια στιγμή την είδαμε να ανασηκώνει την κουβέρτα και να βγάζει από το καλάθι ένα μωρό! Ετοιμόγεννη πέρασε την θάλασσα, ήρθε στην Πάτρα, την έπιασαν οι πόνοι και την πήγαν στο νοσοκομείο. Μόλις γέννησε «κύκλωμα» την μετέφερε στην Ηγουμενίτσα και της υποσχέθηκε ότι από εκεί θα εκπληρώσει το σκοπό της, δηλαδή να φύγει προς την Ευρώπη. Όμως παραμένει ακόμη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κοιτώντας συνεχώς τη θάλασσα. Οι τοπικοί φορείς προσπαθούν να τους διευκολύνουν προτείνοντάς τους την δημιουργία οργανωμένου καταυλισμού. Δεν συμφωνούν όμως, αφού αισθάνονται προσωρινοί σʼ αυτή την πόλη. Έστω και αν είναι μόνιμοι…
από Πρωϊνό Λόγο (19/9/09)




Μετανάστης τραυματίστηκε σοβαρά πηδώντας από νταλίκα
Χθες στις 15.15, στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, αλλοδαπός που είχε εισέλθει σε καρότσα σταθμευμένου οχήματος (νταλίκας) με σκοπό να μεταβεί στο εξωτερικό, μόλις αντιλήφθηκε ότι το όχημα κινείται με κατεύθυνση τα Ιωάννινα και όχι προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας πήδησε από το εν κινήσει όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο κεφάλι. Από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας εντοπίσθηκε σε αγροτικό δρόμο και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύεται. Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση από το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
thesprotia-neaepoxi.blogspot 22/9/09