Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Κινδυνεύουν τα πλατάνια στην Ηγουμενίτσα

Κινδυνεύουν τα πλατάνια στην Ηγουμενίτσα

Να ξεκινήσουμε πριν πολλά χρόνια στην Ηγουμενίτσα και συγκεκριμένα στον παραλιακό δρόμο (εθνικής αντιστάσεως) εκεί οπού τώρα βρίσκονται όλες οι καφετερίες και τα bar στην Ηγουμενίτσα.Παλιότερα λοιπόν σε όλο αυτό το κομμάτι ήμασταν γεμάτοι με πανέμορφους πλάτανους οι οποίοι πέρα από την ομορφιά που έδινα στην πόλη και στο παραλιακό κομμάτι, προσέφεραν και δροσιά το καλοκαίρι.
Τα τελευταία χρόνια και με την αύξηση των καφετεριών τα πλατάνια άρχισαν να ελαττώνονται.Αρχικά μερικά από τα πλατάνια τα οποία βρίσκονταν στην διαχωριστική νησίδα απέναντι από τα μαγαζιά, άρχισαν ξαφνικά να “αρρωσταίνουν” και έπρεπε να κοπούν. Έτσι έλεγαν τουλάχιστον. Μιλάμε για δέντρα τα οποία μπορεί να ήταν μεγαλύτερα σε ηλικία και από την ίδια την πόλη μας.Η σκληρή πραγματικότητα όμως, είναι ότι έκοβαν την θέα από τα μαγαζιά.Πως θα πάει να κάτσει ένας πελάτης να πιει έναν καφέ και να έχει ένα πλατάνι μπροστά του να κόβει την θέα.. θέλει να βλέπει και θάλασσα… έπειτα δεν μας ενδιαφέρει η φυσική δροσιά , εμείς έχουμε aircondition.Τέλος πάντων σίγουρα κάποια να είχαν αρρωστήσει αλλά ήταν και άλλα που κόπηκαν άδικα.
Συνεχίζουμε… με την παράνομη επέκταση των καταστημάτων σχεδόν μέχρι το πεζοδρόμιο, είχαμε σαν αποτέλεσμα να μας ενοχλούν και πάλι πολλά από τα πλατάνια που βρίσκονταν μπροστά στις εξέδρες των καφετεριών.Τα παραδείγματα είναι πολλά. Ας δούμε μερικά.1ο Διπλά στο ξενοδοχείο el Greco υπήρχε ένας τεράστιος πλάτανος.. κόπηκε διότι εμπόδιζε στην επέκταση του μαγαζιού.2ο Ακριβώς διπλά από τον παλιό θερινό κινηματογράφο, ανάμεσα στην καφετερία και το εστιατόριο αυτή τη στιγμή συμβαίνει το ίδιο. Εμποδίζουν στην θεα…3ο στην παλιά καφετερία cross εξίσου υπήρχε ένας μεγάλος πλάτανος. Πάει και αυτός...Ο τρόπος κοπής είναι απλός. Μια ότι τα κλαδιά εμποδίζουν τα καλώδια τις ΔΕΗ και μια η αρρώστιες, πάνε τα πλατάνια.Ειλικρινά αυτό μπορείτε να το πείτε και οικολογική καταστροφή. Κανένας δεν κάνει τίποτα. Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι και αφήνουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο? Από μια όμορφη πόλη που ήμασταν θα καταντήσουμε τσιμεντούπολη. Μπράβο μας