Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Ολοι στην Πρωτομαγιάτικη Εργατική συγκέντρωση στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τους λαούς όλου του κόσμου αντιμέτωπους με μια βαθειά οικονομική κρίση. H παγκόσμια τάξη των κεφαλαιοκρατών προσπαθεί να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των λαών. Εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις, νέες στρατιές ανέργων και μεταναστών, ελαστική εργασία, τσάκισμα μισθών-συντάξεων-λαϊκών εισοδημάτων, χιλιάδες άστεγοι και πεινασμένοι σε ουρές συσσιτίων.

Όλοι στην συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στον Πεζόδρομο (Βενιζέλου), ώρα 10 π.μ. στην Ηγουμενίτσα

Οι κυβερνήσεις και τα παγκόσμια επιτελεία του κεφαλαίου, την ίδια στιγμή, δίνουν δισεκατομμύρια για τη στήριξη των τραπεζιτών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Η EE με τις ντιρεκτίβες της, υπαγορεύει σαρωτικά αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα στα κράτη-μέλη. Οι ιμπεριαλιστές, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, βομβαρδίζουν και διαλύουν χώρες, όπως Ιράκ, Αφγανιστάν, Βαλκάνια, Κύπρο, Παλαιστίνη, σπέρνουν το θάνατο στους λαούς. Αυτός είναι ο κόσμος τους, ο κόσμος της φρίκης του πολέμου, της εκμετάλλευσης, της εξαθλίωσης, της πείνας, του τρόμου και της βαρβαρότητας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, στʼ όνομα της κρίσης, με τη ουσιαστική συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, οργανώνει και κλιμακώνει την επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία, με στόχο να σαρώσει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών, το δικαίωμα στη δουλειά, το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, το ασφαλιστικό κλπ. Η καταστολή-τρομοκρατία, τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια είναι απαραίτητο συμπλήρωμα αυτής της πολιτικής, που συνδυάζεται με την σταθερή προσφορά υπηρεσιών στους διάφορους ιμπεριαλιστές. Προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι είναι συνυπεύθυνοι για την κρίση, για να δεχτούν αδιαμαρτύρητα τα αντιλαϊκά μέτρα. Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουν καμιά ευθύνη για την κρίση. Η κρίση είναι γέννημα του δικού τους, σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, χρησιμοποιούν την υποταγμένη και συμβιβασμένη ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και εκμεταλλεύονται τη διασπαστική πολιτική του ΠΑΜΕ.
Η φετινή Πρωτομαγιά φέρνει όμως και μηνύματα αντίστασης των λαών και των εργαζόμενων. Από το Νεπάλ ως το Ιράκ και από την Παλαιστίνη ως τη Βενεζουέλα, οι λαοί αφυπνίζονται και αντιστέκονται. Ταυτόχρονα οι απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και το νεολαιίστικο ξέσπασμα του Δεκέμβρη, δείχνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαζών.
Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Η Εργατική Πρωτομαγιά, με τις στρατιές των εργατών που θυσιάστηκαν από το Σικάγο μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Καισαριανή, μας καλεί επιτακτικά, να προωθήσουμε την λαϊκή αντίσταση και πάλη, σε κάθε χώρο δουλειάς, ενωτικά, μέσα από τα συνδικάτα και τους συλλόγους, με στόχους που να ευνοούν την μαζική δράση, την αλληλεγγύη και το συντονισμό όσο το δυνατόν μεγαλύτερου δυναμικού εργαζομένων, ώστε να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση των αγώνων στα δικά τους χέρια, να ανοίξει ο δρόμος για έναν άλλο, δίκαιο, ανθρώπινο και ελπιδοφόρο κόσμο.

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα στο Νομό Θεσπρωτίας

Όλοι στην συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στον Πεζόδρομο (Βενιζέλου), ώρα 10 π.μ. στην Ηγουμενίτσα







3/5/09
Στην Ηγουμενίτσα την Πρωτομαγιά, η Πρωτοβουλία Συνδικαλιστών Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, πραγματοποίησε αυτοτελή συγκέντρωση με ικανοποιητική συμμετοχή. Στη συγκέντρωση της συμμετείχε και η ΕΛΜΕ. Το Εργατικό Κέντρο, που ελέγχεται από το ΠΑΜΕ, πραγματοποίησε δική του εκδήλωση.