Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ

Συντονιστική επιτροπή αγώνα κατά του ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας
ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ

Δελτίο τύπου
Καρβουνάρι 10 Απρίλη 2009

Με πλήρη ανάπτυξη αστυνομικής δύναμης που ενισχύονταν από ένα μικρό λεωφορείο δύναμης των ΜΑΤ, και πάνω της δεκάδας αστυνομικούς με πολιτική περιβολή, θέλησε να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της νέας μας εκκλησίας Πέτρου και Παύλου, ο Νομάρχης κ. Γιόγιακας. Ο φόβος από την οργή που έχει σηκώσει ο απροκάλυπτος εμπαιγμός του χωριού, με το έκτρωμα που παρανόμως άρχισε να λειτουργεί από αρχές Γενάρη και που κάποιοι ονομάζουν ΧΥΤΑ, καθώς και οι ατελέσφορες προσπάθειες να εμφανιστεί το χωριό, σύμφωνο με το «αναπτυξιακό» έργο που θα δηλητηριάσει γενεές ολόκληρες, έσπρωξαν τον κ. Νομάρχη σε μια τέτοιου είδους παρουσία που προκάλεσε, όχι μόνο τον κάθε χωριανό αλλά και το βαθύτερο θρησκευτικό μας αίσθημα .
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη της ευρύτερης περιοχής και που θέλει το Καρβουνάρι να ανταλλάσει το μέλλον του με εκκλησίες που ρήμαξαν οι σεισμοί (το χωριό μας βρίσκεται σε γεωλογικό ρήγμα), γήπεδα για να ξεχνιέται η νεολαία του (ποια νεολαία άραγε), διορισμούς στο τοξικό περιβάλλον της σύγχρονης χωματερής και σωρείας άλλων προσωπικών «διευκολύνσεων» και «εκβιασμών» που προωθούνται. Αν αυτά δεν μας πείσουν για την «ωφελιμότητα του έργου», μας λένε για μια φορά ακόμη, ότι σειρά θα πάρει η κρατική καταστολή και η απροκάλυπτη τρομοκρατία όπως αυτή που γνωρίσαμε πριν λίγο καιρό.
Την ίδια στιγμή που ακούγονταν για άλλη μια φορά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ακριβώς από πάνω στα 300 μέτρα, στο λόφο που έχει εγκατασταθεί η πανάκριβη χωματερή, απορριμματοφόρα άδειαζαν παντός είδους σκουπίδια σε έναν «ΧΥΤΑ» που δεν έχει πάρει καμιά άδεια λειτουργίας, οι κακοτεχνίες, οι ρήξεις των μεμβρανών και οι καθιζήσεις των δεξαμενών είναι εμφανέστατες ακόμη πριν καλά καλά λειτουργήσει, το απαραίτητο δίκτυο ύδρευσης ανύπαρκτο και η επιστημονική επιβεβαίωση για τη περιβαλλοντική βόμβα μεγατόνων δεδομένη.
Ο κ. Νομάρχης που θα !!! «έβαζε τα στήθη του για να μην γίνει ο ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι», γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας που, μετά την προσφυγή της Επιτροπή μας, του υπενθυμίζει την νομοθεσία και απαιτεί την «ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ της λειτουργίας του ΧΥΤΑ». Έρχεται στο χωριό μας προσποιούμενος άγνοια για το έγκλημα εναντίων μας, και αδιαφορία τόσο για τα νέα τεράστια πρόστιμα που έρχονται λόγο τις σωρείας των παρατυπιών όσο και των τραγικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έτσι και αλλιώς εμείς θα πληρώσουμε και τα δύο.
Η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, με αφορμή το γεγονός, καταδικάζει τον τρόπο εμφάνισης του κ. Νομάρχη στο χωριό μας και μάλιστα για μια θρησκευτική τελετή και τον καλεί να εφαρμόσει αυτό που η Ελληνική Νομοθεσία ορίζει και να διατάξει την ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ της νέας «ανεξέλεγκτης χωματερής» που μας φόρεσε στο κεφάλι.
Δηλώνει στο Θεσπρωτικό κοινό ότι αυτό που στήνεται στο χωριό μας σήμερα δεν αποτελεί μια λύση στο μέγα ζήτημα των σκουπιδιών αλλά μια συντονισμένη προσπάθεια για μια νέα απαράδεκτη, πρόχειρη, εγκληματική απόπειρα διαχείρισης των απορριμμάτων στην πλάτη μας, στην πλάτη των γενεών που έρχονται.
Καλεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Παραμυθιάς να συνειδητοποιήσουν την πορεία που χαράζεται για την ευρύτερη περιοχή και να αναρωτηθούν για το ήθος και την προοπτική της εφαρμοζόμενης πολιτικής.