Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

ΗΠΕΙΡΟΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2/4

Στα Γιάννενα εκατοντάδες εργαζόμενοι με έντονη την παρουσία της νεολαίας, πορεύτηκαν για άλλη μια φορά με το ΠΑΜΕ. Βροντερό «παρών» έδωσαν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ», εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό κυρίως τομέα, το χώρο της Υγείας, αλλά και από τον κλάδο των οικοδόμων, που πλήττεται από την ανεργία.
Στην Αρτα έντονη ήταν η παρουσία των εργαζομένων από το χώρο της οικοδομής και άλλων συναφών με αυτή επαγγελμάτων, με τον παλμό στην απεργιακή συγκέντρωση να δίνουν οι σπουδαστές του ΤΕΙ.
Διακριτή ήταν και η συμμετοχή των σπουδαστών στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ηγουμενίτσα όπου συμμετείχε με τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων και ο Εμπορικός Σύλλογος.
Στην επιχείρηση «ΜΠΟΤΣΙΟΣ», ζητώντας την άμεση ανάκληση των τεσσάρων απολύσεων, κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα, στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά με απόφασή του και ο Εμπορικός Σύλλογος.
Στα Γιάννενα η περιφρούρηση στην Βιομηχανική Περιοχή έλαβε χαρακτηριστικά προσυγκέντρωσης λόγω της μεγάλης συμμετοχής. Στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου λιμανιού της Ηγουμενίτσας δεν έγινε καμία εργασία με την συμβολή και συνδρομή του ΠΑΜΕ που βρέθηκε νωρίς εκεί το πρωί για να στηρίξει τους εργάτες του εργοταξίου, από το οποίο απολύθηκαν πριν από δυο μέρες 15 άτομα.