Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Επιτέλους Ε.Δ.Ε. για τον ξυλοδαρμό Κούρδου από Λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα

Επιτέλους Ε.Δ.Ε. για τον ξυλοδαρμό Κούρδου από Λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα

Επιτέλους, μετά από καθυστέρηση 3 ημερών, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, διέταξε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης,για τον ξυλοδαρμό του Αριβαν Οσμαν Αμπντουλαχ, 29 ετών ενός κουρδου από το Ιρακ, στις 3-4-2009 στην Ηγουμενίτσα, από άνδρες του Λιμενικού σώματος.
Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με όσα είχαν καταγγείλει αυτόπτες μάρτυρες, οι Λιμενικοί συνέλαβαν τον Κουρδο και του χτυπούσαν το κεφάλι στο τσιμέντο του λιμανιού μέχρι που αυτός έπαθε εσωτερική αιμοραγία. Μεταφέρθηκε στο Nοσοκομείο Φιλιατών και από εκεί στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα, και από εκεί στο Νοσοκομειο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβση στο κεφάλι, πλην όμως έχει μείνει "φυτό", καθώς υποστηρίζεται μηχανικά στις βασικές του λειτουργίες. Συμφωνα με τους ιατρούς δεν έχει καμία πιθανότητα να αναρρώσει και είτε θα πεθάνει, ή θα μεινει σε κατασταση "φυτού", οπότε θα πρέπει κάποιος οικείος του να επιτρεψει την αποσύνδεση από τα μηχανήματα.

Οι λιμενικοι ισχυριζονται οτι δεν τον χτυπησαν, αλλα "επεσε απο φορτηγο", και διαψευδουν τους αυτοπτες μαρτυρες που λενε οτι του χτυπουσαν το κεφαλι στο τσιμεντο, σαν κοινοι δολοφονοι.


Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου Κούρδου Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ, διέταξε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρος Ρεντζεπέρης.
Ο άτυχος Κούρδος νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση από τις 4 Απριλίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του ξυλοφορτώθηκε άγρια από τέσσερις λιμενικούς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Όπως υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ο 29χρονος άνδρας δέχτηκε άγρια επίθεση από τους λιμενικούς, οι οποίοι του χτυπούσαν το κεφάλι στην τσιμεντένια προβλήτα του λιμανιού.
Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ωστόσο, υποστηρίζει ότι ο μετανάστης πάσχει από επιληψία και αυτοτραυματίστηκε.
Μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας και συγγενείς του 29χρονου, που έφτασαν από τη Σουηδία, κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Φως στις ακριβείς συνθήκες του τραυματισμού του Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.


Το είχαμε ψάξει λίγο το θέμα και διαπιστώσαμε ότι αν και η δολοφονική επίθεση έχει συμβεί και γνωστοποιηθεί απ’ της 3/4 κανένας εισαγγελέας στην Ηγουμενίτσα ή στην Θεσσαλονίκη δεν θεώρησε χρέος του να διατάξει έρευνα και να αποδώσει ευθύνες στους λιμενομπάτσους που κακοποίησαν τόσο βάναυσα τον μετανάστη.
Σήμερα μάθαμε και την εξήγηση.
Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει εκδώσει ήδη πόρισμα που βγάζει λάδι τους λιμενικους.
Όπως πληροφορούμαστε από ανακοίνωση του «ο μετανάστης έπασχε από επιληψία και τραυματίστηκε μόνος του».
Μια απ’ τα ίδια δηλαδή.
Μετά την ζαρντινιέρα που ήταν υπεύθυνη για το σακάτεμα του Κύπριου φοιτητή, μετά την «πτώση» που δημιουργεί «αυτοτραυματισμούς» με συνέπεια ο παθών να έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση όπως στην περίπτωση του 20χρονου Μ. Δελιάνοφ, τον "αυτοστραγγαλισμό του Αφγανού μετανάστη, τον Najib, μετά τα «ναρκωτικά» που ευθυνόταν για την δολοφονία του αθλητή Νίκου Σακελλίωνα, στο κέντρο της Αθήνας, ήρθε στο προσκήνιο η «επιληψία» που δημιουργεί «φυτά».



ποιά είναι η κατάσταση υγείας του Αριβάν;
από άλλος 8:06μμ, Πέμπτη 23 Απριλίου 2009
Ας μας ενημερώσουν αυτοι που τρέχουν το θέμα (και χίλια μπράβο). Οι αρχικές αναφορές μίλαγαν για μη-αναστρέψιμο κώμα, τώρα ακούμε και για "κρίσιμη" κατάσταση στην εντατική. Το οποίο, είναι τουλάχιστον αναστρέψιμο; Το ελπίζω, πραγματικά. Αλληλεγγύη.

δυστυχως
από αλλο-αλλος 12:33μμ, Παρασκευή 24 Απριλίου 2009
δυστυχως η κατασταση του ειναι μη αναστρεψιμο κωμα. Εχει αποσυνδεθει απο τα μηχανηματα υποστηριξης της αναπνοης, αλλα δεν εχει καμια επαφη με το περιβαλλον.



Hγουμενιτσα
από Ηγουμενιτσα 4:43μμ, Δευτέρα 27 Απριλίου 2009
Μοιραστηκαν φυλλαδια κατω απο τον ΟΤΕ Ηγουμενιτσας στο κεντρο της πολης και αναρτιθηκε πανο. Κατι παραπανω δεν μπορεσε δυστυχως να γινει, καποια καταληψη δηλαδη, λογω του οτι ημασταν γυρω στα 10 - 15 ατομα... Οι λιμενικοι που τον δειραν ειναι των "ειδικων δυναμεων", δεν ειναι απλοι λιμενικοι....