Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

To ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας διοργανώνει γλέντο με δημοτική μουσική την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

Η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ Θεσπρωτίας, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, και τα ταξικά σωματεία εδώ και καιρό, ιδιαίτερα από την εκδήλωση της κρίσης, που όλο και βαθαίνει, έχει πάρει πρωτοβουλίες τόσο για την ανακούφιση της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης που βιώνει η λαϊκή οικογένεια καθημερινά με την ανεργία, την απληρωσιά, τις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις στο χώρο δουλειάς, όσο και συνολικά για τη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό.

Συνεχίζοντας σε αυτή την κατεύθυνση, διοργανώνουμε εκδήλωση ταξικής αλληλεγγύης με ζωντανή ΔΗΜΟΤΙΚΗ- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 στις 9:00μ.μ, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Σε μια περίοδο που το εκμεταλλευτικό σύστημα σπρώχνει τους εργαζόμενους στην ανεργία και τη φτώχεια για να θησαυρίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες, προβάλει η αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να κάνουμε πράξη την ολόπλευρη αλληλεγγύη.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης είναι η δική μας ταξική-εργατική απάντηση  αλληλεγγύης  απέναντι στην ψεύτικη και υποκριτική «αλληλεγγύη» της «ελεημοσύνης» και της «φιλανθρωπίας» των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των ΜΚΟ, της Εκκλησίας.

Θέλουμε και με αυτή την πρωτοβουλία να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα: «ένας για όλους και όλοι για έναν». 

Η εργατική τάξη με τους συμμάχους της μπορεί νε επιβάλλει το δικό της δίκιο. Οι εργαζόμενοι να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Τα ταξικά σωματεία του  Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, το Π.Α.ΜΕ, απλώνουν το χέρι στον κάθε συνάδελφο -συναδέλφισσα που είναι άνεργος-άνεργη  ή κάνει ένα δύο μεροκάματα να σταθεί με το κεφάλι ψηλά, να παλέψει, να οργανωθεί και να κατακτήσει όλα όσα του στερούν.

Κανένας μόνος! Με το κεφάλι ψηλά λοιπόν, με το ταξικό κίνημα αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας. Όλοι μαζί, άνεργοι και εργαζόμενοι, σαν μια γροθιά προετοιμαζόμαστε για τους σκληρούς ταξικούς αγώνες που είναι μπροστά μας. Στην μιζέρια και την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν οι καπιταλιστές και τα πολιτικά τσιράκια τους, η ΕΕ, κυβέρνηση, απαντάμε με ταξική περηφάνια, ο ένας ακουμπώντας στον άλλον, προετοιμάζοντας την ανατροπή του σάπιου συστήματος.

Να γίνει σε όλους μας καθαρό πως για να βγούμε νικητές, απαιτείται οργάνωση και συσπείρωση σε ταξική κατεύθυνση, σε κάθε χώρο δουλειάς, στα Συνδικάτα, σε κάθε γειτονιά. Να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, η ταξική – αγωνιστική αλληλεγγύη. Μόνο ένα ισχυρό κίνημα αντίστασης μπορεί να αναχαιτίσει την αντιλαϊκή επίθεση.


Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους, τους ανέργους, να αγκαλιάσουν και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο αυτή την πρωτοβουλία.