Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

«Κόβεται» κάθε διάλογος για τα σκουπίδια της Λευκάδας


«Κόβεται» κάθε διάλογος για τα σκουπίδια της Λευκάδας


Σταματούν κάθε διάλογο οι δήμαρχοι της Ηπείρου, μέσω του Περιφερειακού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για τα σκουπίδια της Λευκάδας. Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής, ματαιώνεται και η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα. 

Η απόφαση ελήφθη κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΕΣΔΑ, η οποία είναι επταμελής και αποτελείται από δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της Ηπείρου. 

Όσοι πίστεψαν ότι η συνάντηση του Προέδρου του ΠΕΣΔΑ Στάθη Γιαννούλη με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Βασίλη Μιχελάκη, άφηνε περιθώρια διαπραγματεύσεων, διαψεύστηκαν. 

Όχι διαπραγμάτευση δεν πρόκειται να γίνει αλλά οι αυτοδιοικητικοί εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο για διάλογο. 

Έτσι εμμένουν στην απόφασή τους, αρνούμενοι να λύσει η Ήπειρος το πρόβλημα της τουριστικής Λευκάδας. 

Η απόφαση της Εκτελεστικής, που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρει τα ακόλουθα: 

«Εμμένουμε στην αρχική ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου να μην διαπραγματευτούμε την θέση μας για την μη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Λευκάδας στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου. Με την κοινή απόφαση των ΓΓ Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ουσιαστικά δια της μεθόδου του «εντέλλεσθε» αγνόησαν τις θέσεις των αυτοδιοικητικών και του Φορέα και προχώρησαν μονομερώς σε μη αποδεκτές ενέργειες. 

Συνεπώς δεν θα παραστεί ο ΦΟΔΣΑ στην συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μιχελάκη την προσεχή Δευτέρα για την θεωρούμε προσχηματική και θα εξαντλήσουμε, εάν χρειαστεί, όλα τα πολιτικά και νομικά μέσα εναντίον της απόφασης»