Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Δικαστικές διώξεις σε βάρος των ναυτεργατών στην Ηγουμενίτσα




Δικαστικές διώξεις σε βάρος των ναυτεργατών στην Ηγουμενίτσα


Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την τρομοκρατία που ασκούν οι πλοιοκτήτες του πλοίου «Αγία Τριάδα» το οποίο εκτελεί την Πορθμειακή γραμμή Λευκίμμη – Ηγουμενίτσα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ "Σε δίκη παραπέμπεται ο Πρόεδρος της Αντώνης Νταλακογεώργος την 01/04/2015 στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας με την χαλκευμένη κατηγορία της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος εφοπλιστών.Την μηνυτήρια αναφορά υπέβαλαν οι Πλοιοκτήτες του πλοίου «Αγία Τριάδα» Σπύρος Κουλούρης και Δημήτρης Κουρής και αφορά καταγγελία της ΠΕΝΕΝ στις 17/2/2010 η οποία εστάλη σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Μεταξύ των άλλων αναφερόταν και τα παρακάτω:«Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την τρομοκρατία που ασκούν οι πλοιοκτήτες του πλοίου «Αγία Τριάδα» το οποίο εκτελεί την Πορθμειακή γραμμή Λευκίμμη – Ηγουμενίτσα.
Οι συγκεκριμένοι πλοιοκτήτες με την ανοχή της τοπικής Λιμενικής αρχής απειλούσαν και εκβίαζαν το πλήρωμα για να αποτρέψουν την συμμετοχή του στην απεργία ενώ και στο παρελθόν στο Φ/Γ πλοίο «ΘΑΣΟΣ» ακολουθούσαν την ίδια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική και συμπεριφορά.
Σημειώνουμε ότι στην απεργία 23-24/7/2009 ζήτησαν και μεταφέρθηκαν ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού σώματος προκειμένου να υπονομεύσουν την απεργία των Ναυτεργατών.
Τα μέλη του πληρώματος με την καθοδήγηση της ΠΕΝΕΝ και την παρέμβαση του τοπικού Σωματείου σύσσωμοι αρνήθηκαν να γίνουν απεργοσπάστες.
Μια βάσιμη, τεκμηριωμένη και απολύτως εξακριβωμένη καταγγελία της ΠΕΝΕΝ γίνεται αιτία να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Προέδρου μας, ο οποίος απεκάλυψε και κατήγγειλε την αυθαιρεσία, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που επιχειρήθηκε από τους συγκεκριμένους εφοπλιστές. Ταυτόχρονα κάνουμε γνωστό ότι στις 3/3/2015 γίνεται δίκη σε βάρος του μέλους της ΠΕΝΕΝ και Προέδρου του τοπικού Ναυτεργατικού Σωματείου Ρίου – Αντιρρίου με την κατηγορία της παρακώλησης των συγκοινωνιών. Στις 26/2/2015 εκδικάσθηκε η υπόθεση του πληρώματος «SUPERFERRY II» με την κατηγορία της παράνομης συμμετοχής στην απεργία στις 20 Φλεβάρη του 2013 ενώ είχε κηρυχθεί στον κλάδο πολιτική επιστράτευση.
Οι Ναυτεργάτες αθωώθηκαν πανηγυρικά. Επίσης ακολουθούν ανάλογες διώξεις σε βάρος των Ναυτεργατών των πλοίων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» και «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π» και δεκάδων Ναυτεργατών για τα ίδια «αδικήματα», παρακώλυση συγκοινωνιών, στην γραμμή Θάσο – Καβάλας.
Η ΠΕΝΕΝ με αφορμή το μπαράζ των διώξεων που μεθοδευμένα ασκούνται το τελευταίο διάστημα εναντίον της συνδικαλιστικής δράσης, των αγώνων και των δίκαιων κινητοποιήσεων, θέλει να καταστήσει σαφές ότι το Ναυτεργατικό κίνημα ούτε θα υποκύψει ούτε θα εκβιαστεί, ούτε θα υποστείλει την σημαία της πάλης ενάντια στην ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Η σιωπή και η αδράνεια του Υπουργείου Ναυτιλίας προκαλεί όχι μόνο ερωτήματα αλλά και την δυσαρέσκεια του Ναυτεργατικού μας κόσμου."