Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Νέα Ιστοσελίδα ΣΤΗ ΓΑΛΑΡΙΑ


[…] Είχαν τη σκέψη όργανο, τα μάτια υγρά κι ακούραστα να βλέπουνε τον κόσμο και την ψυχή παρθενική και απροσάρμοστη […]
Κι όσο βαστάξει ετούτο το παιχνίδι…

Μ. Χατζιδάκις
Τα παιδιά της γαλαρίας υπήρχαν, υπάρχουν, και θα υπάρχουν παράλληλα με τις ζωές των υπόλοιπων ανθρώπων. Ήταν, είναι και θα είναι αυτοί που κατηγορούνται ως ρομαντικοί, επιπόλαιοι, ντεμοντέ ή και περιθωριακοί. Η ιστορία δεν έχει δικαιώσει την ανιδιοτέλειά τους και όσοι έκαναν τη «θητεία» τους εκεί αργά ή γρήγορα «αποστρατεύτηκαν».
Παρόλα αυτά ποτέ δε σταμάτησαν να εμπνέουν.
Για τους δημιουργούς του πολιτικού ιστολογίου «Στη Γαλαρία» έφτανε η έμπνευση από «τα παιδιά της γαλαρίας» και σκοπός μας ήταν να βαδίσουμε στο δρόμο που έχουν περπατήσει. Το παρόν ιστολόγιο δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι αυτής της διαδρομής.
Στην έως τώρα διαδρομή, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2007, υπήρξαν κάποιοι σύντροφοι που μοιράστηκαν και διαχειρίστηκαν το χώρο αυτό. Οι dim, V., sti και ark ήταν οι βασικότεροι συντελεστές ενώ και οι algo, ody, toil, zto, gim, sca συνεισέφεραν κατά καιρούς με διάφορους τρόπους.
Είναι αλήθεια, όμως, πως κάθε δραστηριότητα, πρώτα από όλα, ικανοποιεί μία προσωπική ανάγκη αυτού που την εξασκεί. Το ίδιο ισχύει και την ανάγκη να σκέφτεσαι, να γράφεις και να εκφράζεις όλα αυτά που σε «βασανίζουν» σε ένα ιστολόγιο. Στην προκειμένη περίπτωση ως μοναχικός «επίμονος κηπουρός» που συνεχίζει να περιποιείται το υλικό της Γαλαρίας παραμένει ο ark. Άλλες φορές ο δρόμος έχει αρκετή παρέα κι άλλες είναι πιο μοναχικός.
Με την ελπίδα ότι το ιστολόγιο αυτό συνεχίζει να παρουσιάζει κάτι ενδιαφέρον και διαφορετικό στους αναγνώστες του,
Καλή ανάγνωση,