Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ευτυχώς ο αγωγός ΤΑΠ περνάει από την Αλβανία


Ευτυχώς, ο αγωγός ΤΑΠ περνάει από την Αλβανία.
Ο ελληνοϊταλικός αγωγός, έγινε ελληνοαλβανικοϊταλικός, γράφει ο ηπειρωτικός Τύπος. Και τούτο διότι δεν θα περάσει από τη Θεσπρωτία, αλλά από το αλβανικό έδαφος.
Περνώντας από την Καστοριά, θα φτάσει μέσω Αλβανίας υποθαλάσσια στην Ιταλία. Όπως είναι γνωστό, άσχετα με το τι λένε τα ρουφιανοπαπαγαλάκια της κατοχική τρόϊκα, ο αγωγός θα ήταν transit, θα μετέφερε απλώς αέριο, το οποίο σύμφωνα με την συμφωνία δεν είχε δικαίωμα να πάρει ούτε η Ήπειρος, ούτε η Ελλάδα, δεν θα πρόσφερε καμία θέση εργασίας σε Έλληνα, θα μόλυνε την περιοχή κάνοντας την Ελευσίνα, και θα υπήρχε ανά πάσα στιγμή κίνδυνος μεγάλης έκρηξης και πολλών νεκρών από τα παρακείμενα χωριά. Ευτυχώς οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν, με αποτέλεσμα η εταιρία να αλλάξει τη διαδρομή.
Κανένα αναπτυξιακό όφελος δεν θα είχε η περιοχή, ούτε φυσικά η Ελλάδα. Τα σχέδια εξυπηρετούσαν μόνο τον ανεφοδιασμό με φυσικό αέριο των κωλοευρωπαίων που μας έχουν βυθίσει στη φτώχεια, από τους αγωγούς των αμερικάνων.
Υπογράφεται στις 13 Φεβρουαρίου η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου TAP Στην Αθήνα στις 13 Φεβρουαρίου θα γίνει η υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας Ελλάδας-Ιταλίας-Αλβανίας για την υλοποίηση του αγωγού Transadriatic Pipeline (TAP), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Έλμαρ Μαμαντιάροφ, σήμερα στο Μόναχο. Στην τελετή της υπογραφής θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από σχετική πρόσκληση την οποία απηύθυνε ο κ. Αβραμόπουλος στον Αζέρο ομόλογό του