Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας στηρίζει τους ναυτεργάτες


ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Εργαζόμενες – οι, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φτωχοί αγρότες,
Το νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει στην βουλή η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με τίτλο «για την Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» προδιαγράφει την ένταση της επιθετικότητας της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής, όχι μόνο σε βάρος των ναυτεργατών τους οποίους καταδικάζει να δουλεύουν σε καθεστώς μαύρης εργασίας, χωρίς ΣΣΕ, εργασιακά δικαιώματα, συνδικαλιστική εκπροσώπηση κ.λ. αλλά σμπαραλιάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Παραδίδει τις υποδομές, τα λιμάνια που είχαν φτιαχτεί με τον ιδρώτα του λαού στα μονοπώλια και μάλιστα «καθαρά από εργασιακά δικαιώματα», υπονομεύοντας την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Η Διοίκηση του ΕΚΘ καταδικάζει ως απαράδεκτο το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης, συμπαραστεκόμενη ταυτόχρονα με όλες τις δυνάμεις στον δίκαιο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών.
Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, αφορά όλο τον Θεσπρωτικό λαό.
Η επιχείρηση της κυβέρνησης με τους μηχανισμούς της να συκοφαντήσει, να λοιδορήσει και να ανακόψει τον αγώνα των ναυτεργατών, πρέπει να πέσει στο κενό.
Καλούμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, ιδιωτικού – δημόσιου τομέα, τους μαζικούς φορείς, την δημοτική αρχή, να δηλώσουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους στους ναυτεργάτες που βρίσκονται στους καταπέλτες των πλοίων, διεκδικώντας όλοι μαζί την απόσυρση του νομοσχεδίου, καθώς και σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές θαλάσσιες υπηρεσίες, που θα υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες στις θαλάσσιες μεταφορές.
Η Διοίκηση του ΕΚΘ