Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Αντιλαϊκός ταξικός προϋπολογισμός στην Δήμο Ιωαννίνων

ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΣ-ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
23/11/2011
Προϋπολογισμό μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του δήμου, και με δυσβάσταχτους για τα λαϊκά εισοδήματα φόρους και δημοτικά τέλη ψήφισε η δημοτική αρχή για το 2012.
Την κρίσιμη τούτη χρονική περίοδο όπου ο λαός στενάζει από τη βάρβαρη πολιτική τρόικας και μαύρης συγκυβέρνησης, ο προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής Φ.Φίλιου ΠΑΣΟΚ-. Αριστεράς του κ. Κουβέλη, θα συμβάλλει καθοριστικά στη γιγάντωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα του δήμου μας.
Πρόκειται για έναν καθαρά ταξικό αντιλαϊκό προϋπολογισμό ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αντίστοιχου κρατικού και υλοποιεί με τρόπο απόλυτο τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, για καταποντισμό των κοινωνικών δαπανών και για αύξηση των εσόδων μέσα από την εξοντωτική λαϊκή φορολογία.
Πράγματι με δεδομένη τη σταθερή μείωση των κρατικών πόρων προς την τοπική διοίκηση και με το αναμενόμενο βάθεμα της καπιταλιστικής ύφεσης η μόνη σίγουρη και σταθερή πηγή άντλησης εσόδων για το δήμο θα είναι για το 2012 το ισχνότατο έως ανύπαρκτο πλέον λαϊκό εισόδημα.
Δε θα διαφωνήσουμε με τη διαπίστωση που με έπαρση μάλιστα διατυπώνει η δημοτική αρχή για τον εαυτό της, ότι αυτή δηλαδή αναδεικνύεται σε έναν άριστο διαχειριστή της αντιδραστικής Καλλικρατικής και κυβερνητικής πολιτικής που μετατρέπει την τοπική διοίκηση σε έναν φοροληστρικό για το λαό μηχανισμό.
Όμως ο ισχυρισμός της ότι ο προϋπολογισμός μπορεί να αποτελέσει ιδιαίτερο ξεχωριστό κομμάτι από εκείνου του γενικότερου οικονομικού προβλήματος της χώρας και ότι αυτός ενισχύει την κοινωνική πολιτική και την ανάπτυξη της περιοχής, μόνο ως εμπαιγμός και ως βάναυση υποτίμηση της νοημοσύνης του Γιαννιώτικου λαού μπορεί να ερμηνευτεί.
Για ποια κοινωνική πολιτική μπορούν άραγε να καυχώνται και να επαγγέλλονται;
Μήπως για την πολιτική των απολύσεων που επέβαλαν με την αστυνομική βία, των προσλήψεων χωρίς εργασιακά δικαιώματα, της δραστικής μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων, η την πολιτική των συσσιτίων της ελεημοσύνης για τους συνδημότες μας και της ντροπής για τους ίδιους;
Μιλάνε για πολιτική ανάπτυξης την ίδια στιγμή που η ανεργία καλπάζει και η παραγωγική βάση αποδιαρθρώνεται ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της άρχουσας τάξης των κομμάτων της και των τοπικών της στηριγμάτων.
Διατείνονται ότι θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και ότι θα υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον, την ίδια στιγμή που κωφεύουν στις απεγνωσμένες εκκλήσεις των συμπολιτών μας για τη λήψη μέτρων που θα αμβλύνουν τις συνέπειες του οξύτατου κυκλοφοριακού προβλήματος, που παραδίδουν τα κοινωνικά αγαθά όπως το νερό στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, που ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες στην καθαριότητα και όχι μόνο.
Ακολουθώντας με συνέπεια την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των δημοτικών χώρων της πρώην δημοτικής αρχής, όχι μόνο δεν συνετίζονται από την τακτική της συσσώρευσης χρεών από τους πρώην ιδιώτες διαχειριστές της Όασης και του Γιαννιώτικου σαλονιού, προχωρούν απεναντίας προκλητικά στην εκ νέου παράδοσή του στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα!
Υπόσχονται αναβάθμιση του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος την στιγμή που κανένα ουσιαστικό μέτρο θωράκισης του δήμου και του λεκανοπεδίου δεν πάρθηκε, ούτε προβλέπεται να παρθεί για το 2012, για την προστασία από φυσικές καταστροφές αλλά και για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.
Και συγχρόνως ως γνήσιοι Φαρισαίοι κωφεύουν για το έγκλημα που συντελείται με την αδειοδότηση σε μεγάλα συμφέροντα της άγριας οικοδόμησης της παραλίμνιας περιοχής του Βοτανικού, πριν εκδοθεί το πολυαναμενόμενο κατά τους ίδιους προεδρικό διάταγμα που θα ρυθμίζει το λιμναίο οικοσύστημα.
Μπορεί η δημοτική αρχή να ονειρεύεται και να σχεδιάζει μεγαλεπήβολες στρατηγικές ανάδειξης της περιοχής σε κέντρο με εθνική και ευρωπαϊκή εμβέλεια, σύμφωνα πάντα με τις επεκτατικές και κερδοσκοπικές επιδιώξεις της άρχουσας τάξης, όμως η σκληρή πραγματικότητα αποκαλύπτει τη δυστυχία μιας κοινωνίας και την χρεοκοπία ενός εκμεταλλευτικού πολιτικού συστήματος που υπηρέτησαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Την βάρβαρη αυτή πραγματικότητα δεν μπορούν και δεν πρέπει να την ανεχτούν άλλο τα πλατιά λαϊκά στρώματα!
Οπλισμένος ο λαός από την πολύτιμη εμπειρία του και την ακατανίκητη δύναμη του καλά οργανωμένου και ενωμένου πολιτικού του αγώνα, να παραμερίσει τα εμπόδια και τα αναχώματα που θα επιχειρήσουν να του προτάξουν, να προχωρήσει στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την οικοδόμηση της δικής του εξουσίας.
ΔΡΑΣΥ 23-12-11
http://drasy-norasy.blogspot.com/2011/12/blog-post_27.html