Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Διαμαρτυρία της ΠΣΕ για το φράγμα Αγίου Νικολάου στον Άραχθο

e-mail που λάβαμε


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 210 3243281
www.panepirotiki.com - email: info@panepirotiki.com

Αθήνα 18-01-12

Προς
Τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & κλιματικής Αλλαγής
Κύριο Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
Κοιν.: Βουλευτές Ιωαννίνων, Κ. Τασούλα, Σ. Καλογιάννη, Μ. Παντούλα, Α.
Οικονόμου, Ε. Αργύρη.
Βουλευτές Άρτας, Δ. Τσιρώνη, Π. Στασινό, Κ. Παπασιώζο
Βουλευτές Πρέβεζας, Ε. Παπαχρήστου, Δ. Τσουμάνη
Βουλευτή Θεσπρωτίας, Χ. Κατσούρα


Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση, διαπιστώνουμε ότι, η κυβέρνηση με μεθοδεύσεις που προκαλούν το λαϊκό αίσθημα και όλη την Ηπειρωτική αποδημία, επαναφέρει κατά τρόπο πραξικοπηματικό, το θέμα κατασκευής υδροηλεκτρικού φράγματος στη θέση Αγίου Νικολάου του ποταμού Αράχθου, του οποίου η ολοκλήρωση θα αφανίσει στην κυριολεξία το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, αλλά και όλη την κοιλάδα του ποταμού, παρακάμπτοντας έτσι και την υπ’ αριθ. 3858/2007 απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, αλλά και τον από 2003 περιφερειακό σχεδιασμό της Ηπείρου και αγνοώντας την καθολική αντίδραση κατοίκων και φορέων της περιοχής.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ως συνισταμένη 450 και πλέον πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων και 650.000 και πλέον μελών, διαμαρτύρεται εντονότατα και σας θέτει προ των ευθυνών σας.
Η ενέργειά σας αυτή, έχει προκαλέσει γενικό ξεσηκωμό, αναστάτωση και αναβρασμό όλης της Ηπειρωτικής αποδημίας.
Σας δηλώνουμε πως με κανέναν τρόπο δεν θα αφήσουμε να υλοποιηθεί η διάταξη του άρθρου 56 του Νομοσχεδίου, η οποία εξυπηρετεί τις ανάγκες μεγάλων συμφερόντων, αδιαφορώντας πλήρως για τις καταστροφικές συνέπειες του περιβάλλοντος της ιδιαίτερης πατρίδας μας.
Για να μη βρεθείτε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις και για να αποκαταστήσετε το κλίμα ειρήνης παρακαλούμε να αποσύρετε την διάταξη του άρθρου 56.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Δ. Οικονόμου Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών σας προσκαλούν σε συνάντηση – συνέντευξη Τύπου που διοργανώνουν την Τετάρτη 25-1-2012 και ώρα 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Πανηπειρωτικής, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος με θέμα:
«Ο ΆΡΑΧΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ»
γιατί το Περιβαντολλογικό Νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή των Ελλήνων, προβλέπει διαδικασίες κατασκευής μεγάλου υδροηλεκτρικού φράγματος.