Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Οι Ιταλοί κυνηγοί και το πλιάτσικο της φύσης της Παραμυθιάς!

Οι Ιταλοί κυνηγοί και το πλιάτσικο της φύσης της Παραμυθιάς!

Είναι κοινό μυστικό στην περιοχή μας ότι την κυνηγετική περίοδο μετακομίζουν από την Ιταλία ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός κυνηγών οι οποίοι διαμένουν στα ξενοδοχεία της περιοχής και οι οποίοι επιδίδονται με λυσσαλέο τρόπο στην καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου.
Εξοπλισμένοι με τα τελευταία μέσα της τεχνολογίας όσον αναφορά το κυνήγι και όχι μόνο, ήτοι αυτόματα όπλα με περισσότερο αριθμό φυσιγγίων στη θαλάμη του όπλου, ασύρματους για επικοινωνία, ειδικούς πομπούς στο λαιμό και στα αυτιά των σκύλων για καθοδήγηση, λαπ-τοπ για να παρακολουθούν τον καιρό και την πορεία των ανέμων και ένα σωρό άλλα μέσα που δεν βάζει ο νους του ανθρώπου.
Κατ΄ αυτόν τον τρόπο το κυνήγι δεν είναι πλέον άθλημα και ενασχόληση με τη φύση.
Πρόκειται για μια καλοστημένη βιομηχανία παραγωγής άγριου κρέατος.
Και επειδή απαγορεύεται να μεταφέρουν τα θηράματα στη χώρα τους ως έχουν, τα μετατρέπουν σε κιμά, διότι αυτό επιτρέπεται (για προσέξτε νόμος, επιτρέπει τον κιμά και δεν επιτρέπει το κρέας).
Πληροφορίες λένε πως δεν πρόκειται για κυνηγούς, αλλά για υπαλλήλους μεγάλων εστιατορίων της Ιταλίας, που εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία των τοπικών αρχών εξοντώνουν ότι πετάει και κινείται.
Έτσι λοιπόν μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό μεταφέρουν μαζί τους και τις μηχανές πολτοποίησης του κρέατος, θαλάμους βαθιάς κατάψυξης για την συντήρηση και μεταφορά, εκμεταλλευόμενοι το κενό του νόμου, το οποίο κενό ίσως να είναι και ηθελημένο θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος.
Πέραν αυτού, δημιουργούν πλείστα όσα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής και ιδίως στους ιδιοκτήτες των ποιμνιοστασίων του κάμπου διότι κυνηγούν σχεδόν μέσα στις στάνες που εκεί καταφεύγουν κυρίως τα πουλιά.
Δεν ξέρουμε αν διαθέτουν τις ανάλογες άδειες.
Αν και είναι βασικό ερώτημα, το αφήνουμε να το ελέγξουν οι αρμόδιοι, που μάλλον δεν θα το κάνουν.
Περιήλθε στην αντίληψη μας, με βάση μαρτυρία, ότι οι εν λόγω εισαγόμενοι κυνηγοί, στην παρατήρηση συμπολίτη μας για τον τρόπο με τον οποίο κυνηγούν, αντέδρασαν απειλητικά, μάλιστα ένας του επέδειξε το όπλο με άγριες διαθέσεις και με τα λίγα ελληνικά που ήξερε του έδωσε να καταλάβει πως δεν αστειεύονται.
Είναι βέβαιο πως η καταστροφή είναι ανεπανόρθωτη στα άγρια ζώα και στα πουλιά της περιοχής.
Έχοντας υπ’ όψη όλα αυτά απορούμε πραγματικά για την τέλεια αδιαφορία των όποιων ιθυνόντων.
Στην χώρα τους δεν υπάρχουν θηράματα να κυνηγήσουν ή δεν τους το επιτρέπουν στο βαθμό που το επιτρέπουν εδώ και μάλιστα με τον τρόπο που αυτοί επιδίδονται.
Σίγουρα αυτό που κάνουν δεν είναι ηθικό, ερωτούμε λοιπόν αν είναι δίκαιο και νόμιμο;
Η πολιτεία προβαίνει στους ανάλογους ελέγχους;
Οι κυνηγετικοί σύλλογοι της περιοχής και δη ο δικός μας εδώ του δήμου μας τί έκανε ή τί κάνουν γι’ αυτό το έγκλημα που συντελείται, διότι δεν συμβαίνει στη περιοχή του δήμου μας αλλά και σε όλη την περιφέρεια.
Είναι μέσα στις αρμοδιότητες τους οι έλεγχοι των (συναδέλφων τους).
Η Ομοσπονδία θηροφυλακής τί λέει για όλα αυτά και μην μας πείτε ότι θέλετε επώνυμη καταγγελία.
Τέλος, ερωτώνται οι περιβαλλοντικοί, οι φυσιολατρικοί και οι φιλοζωικοί σύλλογοι της περιοχής τί έκαναν ή τί πρόκειται να κάνουν;
Θα αποφασίσουν κάποτε να ασχοληθούν με το αντικείμενο για το οποίο εθελοντικά βεβαίως ιδρύθηκαν ή θα παραμείνουν για καιρό ακόμη ασυγκίνητοι μπροστά στη μεθοδευμένη καταστροφή;
Καλές οι εκδρομές, και οι εξ απαλών ονύχων ενασχολήσεις, πιστεύουμε όμως πως θα ήταν καλύτερες οι δραστικές διαμαρτυρίες αν όχι και οι κινητοποιήσεις.
Η δικαιολογία που προβάλουν κάποιοι ότι δήθεν δουλεύουν τα ξενοδοχεία της περιοχής και τα καταστήματα εστίασης είναι εκ του περισσού.
Με την καταστροφή αυτή δεν μπορεί να συμφωνεί κανείς, όπως δεν θα συμφωνήσουμε με μια άλλη καταστροφή που συντελείται την εποχή της συγκομιδής του τσαγιού που κάποιοι άνοιξαν τα μάτια σε κάποιους χωρίς να πάρουν το παραμικρό μέτρο προστασίας αυτού του ευεργετικού φυτού.
Στο θέμα θα επανέλθουμε καιρού ερχομένου.
http://892fm.blogspot.com/2012/01/blog-post_3790.html