Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. Εγκατάλειψη και ελλείψεις

ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Εγκατάλειψη και ελλείψεις
Τις σοβαρές συνέπειες της εντεινόμενης πολιτικής κρατικής υποχρηματοδότησης ανέδειξε, κατά τη διάρκεια περιοδείας, την Δευτέρα 26/1/09 στα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ, Μπάμπης Χαραλάμπους
Εγκατάλειψη σε κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις, σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που αποβαίνουν σε βάρος σπουδαστών και διδασκόντων, της λειτουργίας του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που αναδείχτηκαν στη χτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, Μπάμπη Χαραλάμπους.
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τη διοίκηση του ιδρύματος και με εργαζόμενους από το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, η πλειοψηφία των οποίων είναι ωρομίσθιοι και συμβασιούχοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Τμήμα Ιχθυοκομίας και Αλιείας η αναλογία μόνιμων και συμβασιούχων εργαζομένων είναι 1 προς 4. Στο τμήμα Εφαρμογής Ξένης Γλώσσας Διοίκησης και Εμπορίου μόλις το 10% περίπου έχει μόνιμη και σταθερή εργασία, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων να βρίσκεται σε εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στο παραπάνω τμήμα υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό με διδακτορικό που αμείβεται με μόλις 15 ευρώ την ώρα.
Στα παραπάνω προστίθεται η ουσιαστική απουσία φοιτητικής μέριμνας. Η φοιτητική εστία βρίσκεται ακόμη στα μπετά, ενώ ακόμη και αυτή η υποτυπώδης κάλυψη των φοιτητών σε ενοικιαζόμενα ξενοδοχεία έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, ελλοχεύει και κίνδυνος διωγμού από τον υφιστάμενο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα το ίδρυμα, καθώς αυτός έχει χαρακτηριστεί από την αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία ως διατηρητέο μνημείο.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους κάλεσε τους εργαζόμενους του ιδρύματος σε κοινή δράση με τους σπουδαστές και τους υπόλοιπους κλάδους των εργαζομένων ενάντια σε αυτή την αντιεκπαιδευτική - αντεργατική πολιτική, που έχει τα παραπάνω αποτελέσματα. Τους κάλεσε να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία, μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, ουσιαστική και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.
27/1/09