Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΣ
Πέρασαν κιόλας 20 χρόνια από τον ξεσηκωμό του θεσπρωτικού λαού!
Το σύνθημα ΟΧΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑ, έστω και βιολογικά καθαρισμένα, ξεχάστηκε..... Τώρα οι δήμαρχοι των παρακαλάμιων περιοχών δεν έχουν τη δύναμη ούτε τη διάθεση να ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την τάφρο της Λαψίστας! Συζητήσεις επί συζητήσεων και υποσχέσεις επί υποσχέσεων... Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, κι αφήνουμε τους "επιστήμονες" να μας βεβαιώνουν ότι όλα πάνε καλά!
Χριστουγεννιάτικο δωράκι μας έστειλαν τα Γιάννενα! Τα αυτόματα μηχανήματα παρακολούθησης του ποταμού χτύπησαν ...κόκκινο τις τελευταίες μέρες.
Φαίνεται ότι όπως τον δεκαπενταύγουστο, έτσι και τα Χριστούγεννα, οι υπηρεσίες κλείνουν στο λεκανοπέδιο Ιωαννινων κι έτσι αδειάζει το φορτίο του στην τάφρο ο κάθε ....φορτωμένος. Τώρα ψάχνουν να βρούν τι έγινε και ποιός φταίει....
Δέκα μπετονιέρες τσιμέντο στην τάφρο χρειάζεται, και το πρόβλημα θα γίνει ολόδικο τους. Να δείτε μετά που θα προσέχουν, και οι υπηρεσίες τους θα δουλεύουν και ....χρονιάρες μέρες!




ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ!
Εδώ και 18 μήνες οι εργαζόμενες στην μονάδα κοινωνικής μέριμνας στη Θεσπρωτία είναι απλήρωτες. Συνεχώς δέχονται υποσχέσεις και ....φρούδες ελπίδες. Ξεσηκώθηκαν οι Σχολικοί Φύλακες στην Ηγουμενίτσα και έφτασαν στα κανάλια (τους έδειξε το MEGA). Στο Φιλιάτι δεν αντιδρούν! Από φόβο; Γιατί κύριοι υπέυθυνοι δεν δίνεται μια ξεκάθαρη και συγκεκριμένη απάντηση στις εργαζόμενες, αλλά και τις αποφεύγεται με γενικές και αόριστες απαντήσεις; Δεν σας ζητάνε δανεικά ούτε ζητιανεύουν, σας ζητούν τα αυτονόητα, τα δεδουλευμένα τους!




ΠΑΝΘΕΣΠΡΩΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
Ατέλειωτες οι εκδηλώσεις αντίδρασης και διαμαρτυρίας που έγιναν και γίνονται σε όλη την Ελλάδα, σημειώνουμε κάποιες της Θεσπρωτίας:
1)Με το σύνθημα : ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ! έγινε απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα στις 10 Δεκέμβρη :
*ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας
*ενάντια στην πολιτική του αίματος
Η απεργία - διαμαρτυρία διοργανώθηκε από : Αριστερή Παρέμβαση Καθηγητών, Αγωνιστική Κίνηση Οικοδόμων, Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δασκάλων, Αριστερή Παρέμβαση Εργαζομένων Ν. Α. Θεσπρωτίας, Πρωτοβουλία Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, Μ-ΛΚΚΕ, ΝΑΡ, ΚΚΕ(μ-λ), ΟΚΔΕ.
2)Στις 15/12/08 στην αίθουσα συνεδρίων των ΤΕΙ Ηγουμενίτσας η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών 1ου Ενιαίου Λυκείου Ηγουμενίτσας, διοργάνωσαν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Κρατική Βία και καταστολή" με ομιλίτρια την Αγγελική Κωνσταντακοπούλου - Αν. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
3)Στις 16/12/08 στο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα η Πρωτοβουλία εργαζομένων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, η Πρωτοβουλία Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, και η Θεσπρωτία της Αντίστασης και του Αγώνα, διοργάνωσαν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Οι δυνάμεις της νεολαίας και της εργασίας αντιμέτωπες με το κράτος της λιτότητας και της καταστολής" με ομιλητή τον πανεπιστημιακό κ. Γιάννη Μαϊστρο.
4)Πορεία διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, πραγματοποίησαν οι μαθητές των Γυμνάσιο και Λύκειο Φιλιατών, στην πόλη των Φιλιατών, στις 9/12/08 κι όπως έγραψαν : "Δεν ξέρουμε τι έγινε. Δεν ξέρουμε πως και γιατί έγινε. Ξέρουμε όμως ότι σε κανέναν δεν αξίζει να χάνει έτσι τη ζωή του. ΜΠΟΡΕΙ να συμβεί σ' εσας, στον αδελφό σας, στον φίλο σας. Μπορεί να συμβεί στο παιδί σας. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ! Τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να τα ανεχόμαστε! Δεν μας εκφράζουν και δεν τα πιστεύουμε! ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ!!!