Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Κούβα: "Η εντολή μάχης δόθηκε, οι επαναστάτες στο δρόμο" - videos / λεπτό προς λεπτό

 

 

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021

Κούβα: "Η εντολή μάχης δόθηκε, οι επαναστάτες στο δρόμο" - videos / λεπτό προς λεπτό

Πηγή: https://prensa-rebelde.blogspot.com/2021/07/videos.html?spref=fb&fbclid=IwAR3Tisf7brc3RkP2QToOFacrqW-k5q8ksz1qwzN0WuH0y9BiOnt_f9XwPSE

έλουν να μας προκαλέσουν ασφυξία για να τελειώσουν με την Επανάσταση, αν ανησυχούν για τον λαό, να τερματίσουν τον αποκλεισμό", δήλωσε ο πρόεδρος της Κούβας.

 

Ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες, καταδίκασε αυτήν την Κυριακή τις εκστρατείες δυσφήμησης που διεξάγουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, εν μέσω πανδημίας και  εντατικοποίησης του παράνομου οικονομικού, χρηματοοικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ  στο έθνος της Καραϊβικής.

"Με συγκαλυμμένο, δειλό και καιροσκοπικό τρόπο, αυτοί που πάντα υποστηρίζουν τον αποκλεισμό και έχουν χρησιμοποιήσει μισθοφόρους και λακέδες της αυτοκρατορίας, εμφανίζονται με ανθρωπιστικά δόγματα για να ενισχύσουν την άποψη ότι η κουβανική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να ξεπεράσει αυτήν την κατάσταση. Εάν   ανησυχούν για τον κουβανικό λαό, να τερματίσουν τον αποκλεισμό (…) ξέρουμε ότι δεν το κάνουν επειδή δεν έχουν αξία"  δήλωσε ο πρόεδρος της Κούβας.

 

Ο αρχηγός του κράτους υποστήριξε ότι η εντατικοποίηση του αποκλεισμού προκαλεί περισσότερες ελλείψεις και με αυτό θέλουν να προκαλέσουν μια εσωτερική κατάρρευση, "Θέλουν να μας προκαλέσουν ασφυξία για να τελειώσουν με την την Επανάσταση και ο κόσμος όταν βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, βλέπουμε τι συνέβη στο San Antonio de los Baños ", πρόσθεσε.

 

Συνέχισε αναφερόμενος στις ομάδες χειραγωγών που δυσφημίζουν την κυβέρνηση, αλλά συνεχίζουν την εκστρατεία του παράνομου αποκλεισμού και επεσήμανε ότι μπροστά στις εκστρατείες δυσφήμησης, οι επαναστάτες πρέπει να βγουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν την Πατρίδα.

 

"Περιηγηθήκαμε στην πόλη για να δείξουμε ότι ο δρόμος ανήκει στους επαναστάτες, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές όπου οργανώθηκαν συγκεντρώσεις, δίνω αυτή την πληροφόρηση για να διαβεβαιώσω ότι οι δρόμοι ανήκουν στην Επανάσταση. Ότι το κόμμα και η κυβέρνηση έχουν όλη τη διάθεση να συζητήσουν και να βοηθήσουν ", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

 

Ο πρόεδρος κάλεσε ολόκληρη τη βάση της επανάστασης να συνεχίσει να βγαίνει στους δρόμους για να αντιμετωπίσει με ανωτερότητα τις προκλήσεις των χειραγωγών που προωθούν τις διαδηλώσεις, αλλά υποστηρίζουν τις παράνομες κυρώσεις, "ξέρουμε ότι υπάρχουν επαναστατικές μάζες που αντιμετωπίζουν τις αντεπαναστατικές ομάδες, δεν θα αποδεχτούμε κανένας μισθοφόρος και πουλημένος στην βορειοαμερικανική αυτοκρατορία να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στο λαό μας", πρόσθεσε.

Μιντιακή χειραγώγηση και αποκλεισμός

 

Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι οι προκλήσεις των μικρών ομάδων σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα σκηνικό για να εισβάλουν στο έθνος, "κατά το δεύτερο μισό του 2019, εξηγήσαμε ότι πηγαίναμε σε μια δύσκολη συγκυρία, με βάση τα δείγματα που έδινα οι ΗΠΑ κατά της Κούβας ", υπενθύμισε.

 

"Ξεκίνησαν οι οικονομικές, χρηματοπιστωτικές, εμπορικές και ενεργειακές κυρώσεις, θέλουν (η Ουάσινγκτον) να προκληθεί ένα εσωτερικό κοινωνικό ξέσπασμα στην Κούβα για να καλέσουν ανθρωπιστικές αποστολές που μεταφράζεται σε στρατιωτικές παρεμβάσεις και εισβολή", κατήγγειλε ο Πρόεδρος Ντιάς-Κανέλ.

 

Συνεχίζοντας σχετικά με τις διώξεις των ΗΠΑ εναντίον του έθνους, ο πρόεδρος υπενθύμισε ότι η χώρα συμπεριλήφθηκε στην περίφημη λίστα χωρών - χορηγών της τρομοκρατίας, "μια μονομερής λίστα, όπου αυτοί πιστεύουν ότι είναι αυτοκράτορες του κόσμου", πρόσθεσε.

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΑΣ ΚΑΝΕΛ

ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΛΑ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ RADIO & TV MARTΙ ΤΟΥ ΜΑΙΑΜΙ  

 

Αυτή την Κυριακή, μερικές δεκάδες Κουβανοί αποφάσισαν να βγουν και να διαδηλώσουν. Η πρώτη διαδήλωση ξεκίνησε στο San Antonio de los Baños (Artemisa, δυτικά) με συνθήματα «Κάτω η Δικτατορία!», «Ελευθερία» και «Πατρίδα και Ζωή».

 

Οι εικόνες του ίδιου αριθμού ατόμων στην (παραλιακή λεωφόρο) Malecón, και κάποιων δεκάδων μπροστά από την έδρα του Ινστιτούτου Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Κούβας (ICRT) στην κεντρική λεωφόρο 23. Εκεί, οι διαδηλωτές ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο , χωρίς να σημειωθούν βίαια επεισόδια, με εργαζόμενους της ICRT που κρατούσαν κουβανικές σημαίες και φωνάζαν συνθήματα όπως “Viva Fidel” και “Cuba sí, yanquis no”.

 

Πορείες καταγράφηκαν επίσης σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως στην Palma Soriano (Santiago de Cuba, oriente) και Güira de Melena καθώς και Alquízar και οι δύο στην επαρχία Artemisa. Αναμφίβολα, καθένας από αυτούς τους μικρούς πυρήνες, που για το συνωμοτικό όραμα των ηγεμονικών ΜΜΕ και ην παγκόσμια δεξιά θα ήαν «χιλιάδες», υλοποιούσαν ένα τυπικό σχέδιο, από αυτά που ο ιμπεριαλισμός σε εκτελεί σε διάφορες χώρες. Αλλά η Κούβα δεν είναι οποιαδήποτε χώρα, και ο κουβανικός λαός δεν θα επιτρέψει σε μια ομάδα υποταγμένη στα “φίκια και μεταξωτές κορδέλες” που πουλά η Ουάσιγκτον να θέλουν να προκαλέσουν μια εμπλοκή στα περισσότερα από 60 χρόνια της Επανάστασης.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΟΥΒΑ

ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝ  ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ !

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2021/07/videos.html?spref=fb&fbclid=IwAR3Tisf7brc3RkP2QToOFacrqW-k5q8ksz1qwzN0WuH0y9BiOnt_f9XwPSE

 



 

Εκατοντάδες bots (ψεύτικοι λογαριασμοί) ανοίχτηκαν σε μια μέρα, αναπαράγουν ο ένας τον άλλον και δίνουν μια ψεύτικη εικόνα «μαζικής κριτικής» ενάντια στην κουβανική εξουσία. Tα αντίστοιχα προφίλ δε μας λένε τίποτα για τους λόγους που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν μόνο όσα λένε οι αυτοεξόριστοι Κουβανοί στο Μαϊάμι και ποτέ την πλευρά των Κουβανών που ζουν στο νησί.Οι πιο τολμηροί νομίζουν πως έχουν το ακαταλόγιστο και κλέβουν ξεδιάντροπα εικόνες από τις διαδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, παρουσιάζοντας «Κουβανούς» που κρατούν καταλανικές σημαίες, με διαφορετικά χρώματα. Ενώ άλλοι δανείζονται εικόνες από την “αραβική άνοιξη της CIA” στην Αίγυπτο και τις προσαρμόζουν βολικά στα δεδομένα της Κούβας.

 

Κουβανοί με καταλανικές σημαίες; – Ψέματα και κλεμμένες εικόνες επιστρατεύει η δυτική προπαγάνδα ενάντια στο νησί της επανάστασης

12-07-2021

Κλεμμένες εικόνες από διαδηλώσεις στην Αίγυπτο και την Καταλονία, στημένα ρεπορτάζ, εκατοντάδες λογαριασμοί στο Τουίτερ που φτιάχνονται σε μια μέρα και μπόλικα ψέματα. Αυτά είναι τα όπλα του “ελεύθερου δυτικού κόσμου” ενάντια στο νησί της επανάστασης.

Ο “ελεύθερος” ιμπεριαλιστικός κόσμος παραδίδει για άλλη μια φορά μαθήματα. Μόνο που δεν πρόκειται για… μαθήματα δημοκρατίας, αλλά για το βασικό μάθημα πώς να φτιάχνεις μια εικονική πραγματικότητα, για να ασκήσεις πίεση σε μια κυβέρνηση που δεν έχει την έγκριση του μεγάλου αφεντικού (ΗΠΑ).

Τα ρεπορτάζ των περισσότερων αστικών ΜΜΕ είναι πανομοιότυπα: κάνουν λόγο για “ιστορικές στιγμές” και μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στις ελλείψεις, ενάντια στην κυβέρνηση, το μονοκομματικό σύστημα και… τον κομμουνισμό! Παρουσιάζουν ως “άγρια καταστολή” τη δράση των ομάδων πολιτοφυλακής του νησιού και σερβίρουν στο κοινό “δηλώσεις διαδηλωτών” προς επίρρωση των παραπάνω. Εννοείται πως δεν υπάρχει καμία ανάλυση για τους λόγους των ελλείψεων, το εμπάργκο και άλλες τέτοιες ” μικρέςλεπτομέρειες”. Το βασικό είναι να φτιάξουν μια εικόνα ενάντια στην κυβέρνηση της Κούβας και την “αδυναμία” της να λύσει τα προβλήματα. Κι αυτά είναι μόνο τα ορεκτικά στο μενού της εικονικής πραγματικότητας.

Εξίσου βασική είναι η δημιουργία εντυπώσεων από τα ΜΚΔ, όπου θεωρητικά οι χρήστες παρεμβαίνουν “αδιαμεσολάβητα”, διαμορφώνουν τάσεις και την κοινή γνώμη. Εκατοντάδες bots (ψεύτικοι λογαριασμοί) ανοίχτηκαν σε μια μέρα, αναπαράγουν ο ένας τον άλλον και δίνουν μια ψεύτικη εικόνα “μαζικής κριτικής” ενάντια στην κουβανική εξουσία.

Το βασικό πρόβλημα, ωστόσο, είναι να φανεί κάπως αυτή η… “μαζικότητα” στους δρόμους. Εκεί όπου σύμφωνα με τα “έγκυρα ρεπορτάζ” πολλών ΜΜΕ έχουμε “ιστορικές στιγμές” και “μαζικές διαδηλώσεις” ενάντια στην κουβανική κυβέρνηση. Και αν δεν έχεις τέτοιες εικόνες να παρουσιάσεις, τότε απλά τις δημιουργείς, με σκηνοθεσία αλά Χόλιγουντ, ή απλά τις δανείζεσαι από άλλα ιστορικά συμφραζόμενα και τις… διασκευάζεις δημιουργικά.

Οι πιο τολμηροί νομίζουν πως έχουν το ακαταλόγιστο και κλέβουν ξεδιάντροπα εικόνες από τις διαδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, παρουσιάζοντας “Κουβανούς” που κρατούν καταλανικές σημαίες, με διαφορετικά χρώματα.

https://twitter.com/cubamericano/status/1414585195257339912/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1414595400212926464%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.katiousa.gr%2Fpolitika%2Fdiethni%2Fkouvanoi-me-katalanikes-simaies-psemata-kai-klemmenes-eikones-epistratevei-i-dytiki-propaganda-enantia-sto-nisi-tis-epanastasis%2F

Ενώ άλλοι δανείζονται εικόνες από την “αραβική άνοιξη” των ισλαμοφασιστών της CIA στην Αίγυπτο και τις προσαρμόζουν βολικά στα δεδομένα της Κούβας.

https://twitter.com/DPRK_KFAGreece/status/1414474605981536256?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1414474605981536256%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.katiousa.gr%2Fpolitika%2Fdiethni%2Fkouvanoi-me-katalanikes-simaies-psemata-kai-klemmenes-eikones-epistratevei-i-dytiki-propaganda-enantia-sto-nisi-tis-epanastasis%2F

Κι όταν πρέπει να παρουσιάσουν πραγματικά πλάνα από τους… “χιλιάδες Κουβανούς” που διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης, δείχνουν απλώς μερικές δεκάδες ανθρώπους που “τραγουδάνε για την ελευθερία”, ενάντια στον “κομμουνιστή δικτάτορα”. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η σημείωση πως “το καθεστώς μπλοκάρει το ίντερνετ” στους αντιφρονούντες.

https://twitter.com/i/status/1414585377801871360

Δυστυχώς, τα αντίστοιχα προφίλ δε μας λένε τίποτα για τους λόγους που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν μόνο όσα λένε οι αυτοεξόριστοι Κουβανοί στο Μαϊάμι και ποτέ την πλευρά των Κουβανών που ζουν στο νησί. Ούτε μας εξηγούν πως συνδυάζει ο “ελεύθερος δυτικός κόσμος” τις αρχές του με το εξοντωτικό εμπάργκο, τον απάνθρωπο οικονομικό αποκλεισμό που βιώνει το νησί της επανάστασης επί δεκαετίες και τα τρομερά επιτεύγματα που έχει στο ενεργητικό του, υπό αυτές τις συνθήκες, ακόμα και στο κομμάτι της πανδημίας και των εμβολίων.

Αυτά, βλέπετε, δεν έχουν θέση στην εικονική πραγματικότητα που θέλουν να παρουσιάσουν…

https://litlepost.blogspot.com/2021/07/13-2021.html

 

 

 

 

«Πατρίδα ή θάνατος!»! «Patria o muerte!»

Τσε

Είπαν κι έγραψαν ότι η...

Κουβανέζικη Επανάσταση θα καταρρεύσει από το δολοφονικό εμπάργκο των ιμπεριαλιστών (19 Οκτώβρη 1960 ως σήμερα)...

Είπαν κι έγραψαν ότι η Κουβανέζικη Επανάσταση θα θα πεθάνει οριστικά μετά το τέλος της ΕΣΣΔ...

Είπαν κι έγραψαν ότι η Κουβανέζικη Επανάσταση θα καταρρεύσει μετά το θάνατο του Φιδέλ...

Όμως, σήμερα η Κούβα συναντάει την 61η επέτειό της.

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, δεν υπάρχει ξεκούραση, επανάπαυση, οφείλουμε και τους χρωστάμε...

Χρωστάμε σ' αυτούς που έφυγαν...

Χρωστάμε πολλά περισσότερα σ' αυτούς που θα έρθουν...

Η Κούβα έδειξε το δρόμο...

Ανυπότακτοι κι Αδέσμευτοι λαοί πήραν τη σκυτάλη και δίνουν νικηφόρες μάχες σ' ολόκληρο τον πλανήτη...

Πολλοί γιορτάζουν αυτή τη μέρα, αυτή την επέτειο, αλλά κανένας δεν μπορεί να τη γιορτάσει όπως ο λαός της Κούβας, γιατί μια αληθινή επανάσταση δεν είναι δωρεάν!

 

https://litlepost.blogspot.com/2021/07/13-2021.html